Veliki narodni protest sutra ispred Predsedništva od 18 časova protiv spornih zakona 1Foto: Kreni-Promeni

Veliki narodni protest protiv spornih Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakona o eksproprijaciji, ali i protiv Rio Tinta i uništavanja Makiša biće održan sutra od 18 časova na platou ispred Predsedništva (Kralja Milana 20), najavili su danas organizatori Udruženje Kreni – Promeni.

Današnje nezadovoljstvo ispred Skupštine pokazuje da se zakoni donose mimo volje građana, ali i protiv interesa običnog čoveka. Izmenama Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi onemogućuje se direktno učešće građana u demokratskim procesima, a izmenama Zakona o eksproprijaciji Srbija postaje nalik koloniji“, navodi se u saopštenu.

Kako ističu, peticije protiv dolaska Rio Tinta i protiv Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi potpisalo je više od 200.000 građana, što jasno ukazuje na ogromno nezadovoljstvo.

Pored Kreni – Promeni, protest su podržale i organizacije: Ne damo Jadar, Zaštitimo Dobrinju i okolinu, Suvoborska greda, Eko brigada Jagodina, nEko brine za Levač, Skupština slobodne Srbije, Odbranimo reke Stare planine, Marš sa Drine, PAKT (Podrinjski antikorupcijski tim), Koalicija protiv korupcije u životnoj sredini, Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, Pokret Buđenje, Društvo srpskih domaćina, Za čist Kosjerić, Ne damo đedovinu, Čačak–Kraljevo, Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje, Ko nam truje decu, Inicijativa za Požegu, Prvi prvi na skali, EKgO, Kragujevac, Ekološko udruženje Rzav, Arilje, Odbrana reke Mlave, OSNA – Organisation for Saving Nature and Animals, Savski nasip i Čuvari/ke vatre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari