Veljanovski povodom oznake provladinih medija na Tviteru: Vlast se godinama održava preko najvećih medija u Srbiji 1Foto: Medija centar Beograd

Rade Veljanovski, profesor Fakulteta političkih nauka, ističe za Danas da je odluka Tvitera dokaz da je problematična situacija na relaciji vlast-mediji u Srbiji postala planetarnih razmera.

Povodom odluke kompanije Tviter da RTS, Pink, Prvu, B92, Hepi, Tanjug, Kurir, Informer, Politku i Srpski telegraf označi kao medije koji sarađuju sa Vladom Srbije, Veljnovski kaže da mi, koji ovde živimo, odlično znamo da se vlast godinama, između ostalog, održava tako što veliki broj medija, i to onih najvećih i uticajnijih, drži u svojim rukama i to nije moglo da ostane nevidiljivo i za ljude koji nisu iz Srbije.

„Ne treba da budemo srećni zbog toga… Dobro je što je Tviter uočio da ovde nešto ne valja, ali nije dobro to je to ovde toliko uzelo maha da čak i Tviter mora na neki način da reaguje“, objašnjava Veljanovski i dodaje da je na nama ovde u Srbiji da se borimo da se vlast promeni.

Prema njegovim rečima, s jedne strane međunardona zajednica odlično zna koliko je odnos vlasti prema medijima nedemokratski, ali s druge strane, ti isti međunarodni faktori godinama očekuju od vlasti da nešto učini povodom pitanja Kosova.

„To je sada Gordijev čvor, koji se ne može razrešiti, a da li će se moći preseći je teško pitanje. Izgleda da je ova odluka Tvitera jedan od signala da će međunarodna zajednica možda polako početi da uskraćuju podršku Aleksandru Vučiću“, smatra Veljanovski.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Veljanovski povodom oznake provladinih medija na Tviteru: Vlast se godinama održava preko najvećih medija u Srbiji”

  1. Na ovakav nacin smenjen Tramp pa sad po istom principu i Vucica. Ko je Tviter da odredjuje ko je ko i za koga je . To neka nova dirigovana sloboda i demokratija.

  2. Ne pravite nas mladim majmunima, sve se dobro zna…Zna se ko kontroliše Google i Tviter, zna se za šta oni služe američkim strukturama vlasti, naročito onim dubokim…Kao,prosipamo demokratiju po svetu,a društvene mreže koristimo prvo za špijuniranje, pa za kontrolisanje i disciplinovanje…ali ovoga puta čitavih vlada i država…Čuj, nedemokratski mediji!Jesu li onda mediji koje vode tajkuni i služe u svrhu promovisanja njihove politike,demokratski? Ovi mediji koji lažu, izvrću, spinuju, svoj narod proglašavaju genocidnim, institucije svoje države izdajničkim,a sutra bi ti isti izdali svoju državu služeći tim “ demokratsko“ liberalnim inostranim interesima…Ne pravite nas ludim- te škole smo već izučili…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.