"Predmet mora da se završi do izbora, da bi to ispalo kao uspeh države": Šta je Belivuk rekao na suđenju? 1foto: Stefana Savić

Suđenje članovima klana Veljka Belivuka koji se terete za sedam teških ubistava, otmice, mučenja, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja nastavljeno je u Specijalnom sudu ispitivanjem bivše supruge Radoja Živkovića, za čiju smrt se terete optuženi.

Svedočenje bivše supruge trajalo je nešto više od 20 minuta, a tokom kog je navela da ne poznaje nikoga od optuženih.

Tokom iznošenja primedbi, predsedavajuća sudskog veća izrekla je drugu opomenu optuženom Marku Miljkoviću jer je za oštećenog svedoka I. S, koji je početkom nedelje izneo svoj iskaz, rekao da je „lud“.

„Smejali smo se jer tužilaštvo je tvrdilo da nije lud, onda smo videli da nije u vinkli. Ako se ustanovi da je lud, nećemo se smejati. Vi ste čak hteli da ga vežete“, rekao je Miljković sa osmehom aludirajući na pojedine tvrdnje oštećenog.

On je potom zatražio i veštačenje Tužilaštva navodeći da ga zanima kako su oni tačno utvrdili da je svedok normalan, a potom izneo još nekoliko neprimerenih konstatacija, čime je završio svoje obraćanje.

Tužilaštvo je ovakve navode ocenilo kao uvredu.

Svoje primedbe izneo je i Veljko Belivuk, najpre na pojedina svedočenja, ali i na rad tužilaštva.

„Oni se hvale da su završili slučaj, da su se sa vama dogovorili da prihvatite ‘Skaj’ kao dokaz“, istakao je Belivuk.

On je naveo i da raspolažu informacijama da predmet „mora da se završi do izbora, da bi to ispao kao uspeh države“, te da ih nije briga šta će sa predmetom biti posle toga.

Sudija je potom prekinula Belivuka rekavši da su „ove primedbe suvišne“ i odredila pauzu od 30 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari