Veran Matić o "Ribnikaru": Samoorganizovanje roditelja može biti opasno, ako postane uzimanje pravde u svoje ruke 1Foto: V. Jeremić/Danas

Samoorganizovanje roditelja i porodica učenika je sve češće, a može biti opasno ako neki segment tog procesa postane i deo uzimanja pravde u svoje ruke, ocenio je danas u autorskom tekstu urednik portala javniservis.net Veran Matić, govoreći o najnovijem slučaju u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Samo efikasnim radom institucija i snažnim demonstracijama efekata tog rada može se postepeno vraćati poverenje i umanjivati opravdana uznemirenost, ocenio je Matić povodom situacije u kojoj je dva odeljenja osmog razreda odbijaju da dolaze na nastavu zbog učenika koji je prošle nedelje doneo nož u školu.

Na sastanku roditelja sa direktorom škole dogovoreno je da se „đak sa nožem“ prebaci na onlajn nastavu i da se na ulazu u školu postavi detektor za metal.

Pošto nije dobijeno pisano obećanje direktora da će taj učenik biti udaljen iz razreda, i danas se odeljenje VII-6 nije pojavilo u školi.

Sutra, u sredu, na redovnom okupljanju u 8:40 sati ispred školskog ulaza u Kralja Milutina, pored roditelja ubijene dece i ostalih roditelja koji se solidarišu, očekuje se i dolazak učenika na svojevrsni javni čas, povodom najnovijih problema sa kojima se suočavaju, a posebno i povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, naveo je Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari