Veran Matić: Skandalozna odluka suda u Vranju da oslobodi optužene za lepljenje plakata 1Foto: V. M.

Član Stalne radne grupe za bezbednost novinara i predsednik Upravnog odbora ANEMA-a Veran Matić ocenio je kao skandaloznu odluku suda da oslobodi optužene za lepljenje plakata na kojima je „izložen kao na poternici“.

Matić je za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress rekao da je Osnovni sud u Vranju „usvojio zaključke odbrane“, da je time što je uz policijski nadzor, prisustvovao suđenju za pretnje Dejana Nikolića zaposlenima u OK radiju, „Matić dokazao da nije ugrožen“.
Matić je pitao na koji način su tek ugroženi zaposleni u OK radiju, ako sud kroz ovaj proces nije razumeo kontekst u kojem se nalazi grad Vranje.

„Sada mi je jasnije zbog čega i pored činjenice da je doneto rešenje građevinske inspekcije, još nema rušenja nelagalno izgrađenog objekta, kockarnice u vlasništvu Dejana Nikolića a kojim je zazidan deo OK radija, zbog čega protestuju ne samo domaće organizacije novinara već i Reporteri bez granica, OEBS, Međunarodni institut za štampu“, rekao je Matić.

Dodao je da se u ponedeljak u istoj sudnici, sudi Dejanu Nikoliću za pretnje načelniku Policijske uprave, nekoliko nedelja kasnije i za pretnje i ugrožavanje bezbednosti bivše devojke, pa ponovo zbog ugrožavanja bezbednosti zaposlenih u OK radiju.

U Osnovnom sudu u Vranju danas su oslobođeni optužbi četvorica Albanaca iz okoline Preševa koji su lepili plakate sa likom Verana Matića i uvredljivim sadržajem, a za koje su u sudu naveli da im je „dao neko“ ali da ne znaju ko i da im je rečeno da je na njima „pevač koji ima koncert“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari