Veran Matić: U utorak sastanak o nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima 1foto (BETAPHOTO/Press centar UNS/DS)

Predlog novog Zakona o javnom informisanju i medijima mora biti u skladu sa usvojenom Medijskom strategijom i oko toga „nema kompromisa“, navodi se u odgovoru predsednice Vlade Ane Brnabić medijskim udruženjima koja su izrazila zabrinutost dosadašnjim radom na izradi tog zakona.

Kako se navodi u saopštenju predsednika Komisije za istraživanje ubistava novinara Verana Matića, Brnabić je navela i da će o tome razgovarati sa resornim ministarstvom, kao i da će se lično uključiti u radnu grupu za izradu tog zakona, ukoliko za tim bude potrebe.

Matić je naveo i da je ministarska za kulturu i informisanje Maja Gojković reagovala na dopise zakazivanjem sastanka sa predstavnicima udruženja i asocijacija, potpisnika saopštenja, koji će biti održan u utorak, 14. septembra.

Medijska udruženja i asocijacije saopštila su ranije danas da su se Vladi Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja izrazili zabrinutost dosadašnjim radom radne grupe za izradu nacrta izmena i dopuna Zakona o javnom informisanju i medijima.

U dopisima Vladi i ministarstvu, između ostalog, istakli su da novi predlozi Radne grupe za izradu tog zakona odstupaju od ranije donete Medijske strategije sa kojom su se ta udruženja složila, kao i od Akcionog plana za njeno sprovođenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari