Veselinović (NDBG): Još niko nije odgovarao zbog ubistva Dragana Maksimovića pre 22 godine 1foto FoNet Aleksandar Barda

Predstavnik pokreta Ne davimo Beograd (NDBG) Dobrica Veselinović izjavio je danas, povodom obeležavanja godišnjice smrti glumca Dragana Maksimovića, koji je preminuo nakon što ga je pretuka grupa huligana, da je Beograd grad u kome „za takve stvari nema mesta“.

Veselinović je kod spomen ploče Draganu Maksimoviću na Zelenom vencu rekao da se obeležava 22. godišnjica njegove smrti, a da počinioci nisu pronađeni niti kažnjeni.

„Obeležavamo 22 godine od smrti glumca Dragana Maksimovića koga su pretukli huligani samo zato što je imao drugačiju boju kože i mislili su da je Rom. Prošle su 22 godine, a da niko nije odgovarao za taj zločin“, rekao je Veselinović.

On je naveo da se u isto vreme u institucijama takva vrsta nasilja, kao i pojave grupa huligana i neonacista, tretira kao „prihvatljiva“.

„Beograd je grad u kome za takve stvari nema mesta“, kazao je Veselinović.

On je pozvao policiju da spreči za danas najavljeni skup „neonacista“ na uglu ulica Simine i Kneginje Ljubice u Beogradu, koji obeležavaju godišnjicu smrti predsednika kvinsliške vlade u vreme Drugog svetskog rata Milana Nedića i rekao da će „kao i uvek“ članovi i simpatizeri iz Ne davimo Beograd, kao i građani, biti na licu mesta u 18.00 sati da iskažu svoje protivljenje toj ideologiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari