Veselinović: Srbija je na ekonomskom dnu u regionu 1Željko Veselinović Foto: Medija centar

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je već 30 godina u regionu poznat kao osoba koja širi mržnju, uglavnom po potrebi kada su neki izbori na vidiku, ocenjuje za Danas Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Našeg sagovornika smo upitali da prokomentariše sve češći narativ predsednika, ali i tabloida koji ga zdušno podržavaju, da su zemlje u reginu „ljubomorne na Srbiju“ jer, kako oni navode, „ne mogu da podnesu naše ekonomske uspehe“.

– Te priče o ljubomori mi liče na neku vrstu dečije igre, kada se deca u školi nadmeću ko bolje igra fudbal ili ko ima bolji telefon, samo što u ovom slučaju to radi jednostrano jedino predsednik Srbije. Verujem da mu se svi ostali smeju jer je očigledno da smo daleko od bilo kakvog ekonomskog progresa. Čak naprotiv, mi smo na samom ekonomskom dnu ne samo u regionu, nego i mnogo šire – ističe naš sagovornik.

Veselinović dodaje da Srbija možemo da se meri isključivo sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, i Severnom Makedonijom.

– Svi ostali su ekonomski daleko ispred nas u svakom pogledu, kako u visini plata, tako i u poštovanju ljudskih i radničkih prava. Dok građani Hrvatske od skoro mogu da putuju i u Ameriku bez viza, dotle Srbija u kojoj kineske kompanije vode glavnu reč, drži radnike iz Vijetnama kao robove u radnim logorima. Na takav način se ne postaje ekonomski tigar – zaključuje Veseslinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari