Veselinović: Tužba “Milenijum tima” je vid pritiska, ali nas ne mogu zaplašiti 1Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd ispred Palate pravde (Foto: Screenshot)

Kompanija Milenijum tim uplašena je od odlučnosti našeg pokreta da stanemo na kraj štetnim projektima investitora koji rade na uštrb javnog interesa, izjavio je Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd.

Povodom početka suđenja po tužbi Milenijum tima, Ne davimo Beograd organizovao je konferenciju za medije ispred Palate pravde gde će danas biti održano prvo ročište.

Veselinović je podsetio da je kompanija Milenijum tim “bliska Srpskoj naprednoj stranci” podnela dve tužbe protiv Ne davimo Beograd, ali i njega lično u kojima potražuju čak 100.000 evra.

– Milenijum tim nas tuži da smo naneli štetu žigu i vrednosti kompanije zbog naših izjava povodom plana detaljne regulacije za područje bivšeg instituta Goša, koji se nalazi na Zvezdari, a koji je Milenijum tim privatizovao i kupio i na čijem mestu planira da zida stambeno-poslovni kompleks – istakao je Veselinović.

On je podsetio da je ovo 30 tužba koja je poslednjih godina podneta protiv Ne davimo Beograd.

– U narednom periodu nastavićemo da sa građanima i građankama Beograda štitimo javni interes i da se suprotstavljamo projektima investitora koji štete tom interesu. Nas ova tužba ne plaši. Spremni smo da na sudu iznesemo sve dokaze u našu odbranu. Pozivamo ljude da nas podrže i da se svi zajedno izborimo za dobar grad, a ne za grad po meri i volji investitora – naglasio je Veselinović.

Veselinović: Tužba “Milenijum tima” je vid pritiska, ali nas ne mogu zaplašiti 2
Radomir Lazović (Foto: FoNet / Milica Vučković)

On je istakao da je Milenijum tim pored Ne davimo Beograd tužio i jedan broj nezavisnih medija koji su preneli informacije.

– To je vid pritiska na aktiviste i nezavisne medije kako bi se sprečilo iznošenje istine o ovoj kompaniji, koja je povezana sa vrhom Srpske napredne stranke, uključena u brojne državne projekte, kao što je Beograd na vodi, gasifikacija… Ponavljam, mi smo istrajni da ostanemo na tragu odbrane javnog interesa. Nas ova tužba ne može zaplašiti – istakao je Dobrica Veselinović.

Radomir Lazović z Ne davimo Beograd ističe za Danas da ove slap tužbe Milenijum tima služe za to se oni koji pišu o ovoj firmi zaplaše.

– Milenijum tim je kompanija koja je bliska Siniši Malom i koja se pominje u brojnim aferama koje su vezane za njega. Dali su mu na korišćenje automobil. Radi se o ekonomsko-graditeljskoj ruci Srpske napredne stranke – navodi Lazović i naglašava da ovakve tužbe ne mogu da uplaše Ne davimo Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari