Vesić: „Bebi parking-mesto” pomaže porodilištima 1Foto: BeoInfo

Gradski menadžer Goran Vesić prisustovao je danas početku akcije „Bebi parking-mesto” ispred Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front”. On je tom prilikom istakao da se Grad Beograd trudi da sva gradska preduzeća pokazuju društvenu odgovornost i najavio da će prihod od sva tri parking-mesta biti namenjen isključivo porodilištu, piše u saopštenju.

Događaju je prisustvovala predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković, kao i direktorka GAK „Narodni front” dr Snežana Rakić.
Vesić je podsetio da Grad u saradnji sa „Parking servisom“ već sprovodi akciju „Đačka parking mesta“, kao i da ovo preduzeće učestvuje u nizu akcija koje se odnose na bezbednost u saobraćaju i bezbednost najmlađih.

– Grad Beograd se trudi da sva gradska javna preduzeća pokažu društvenu odgovornost, a preduzeće koje verovatno prednjači u tome je JKP „Parking servis”. Jedna od akcija koju sprovodimo već dve godine su „Đačka parking mesta”, gde već imamo 26 takvih mesta u Beogradu. Ispred svake škole gde postoje parking-zone, jedno mesto je odvojeno kako bi prihod išao u budžet škole. Nakon što se ta akcija pokazala odlično, odlučili smo da je proširimo na porodilišta, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ovo je dobar primer jer će vozači znati da plaćanjem parkinga pomažu porodilišta.

– Na kraju godine, kada budemo imali podatke o tome koliko je zarađeno, u dogovoru sa rukovodstvom porodilišta, odlučićemo za šta će novac biti potrošen. Na taj način JKP „Parking servis” i Grad Beograd daju svoj doprinos da se pomogne rad ovih institucija. Trudimo se da i druga gradska preduzeća učestvuju u akcijama čiji je akcenat na društvenoj odgovornosti. „Zelenilo – Beograd” ima akciju kojom pomaže obdaništa, ali i i utiče na ekološku svest građana, a na sličan način društvenoj odgovornosti doprinosi i JKP „Gradska čistoća“ ,dodao je gradski menadžer.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović je podsetila na aktivnosti Saveta za rodnu ravnopravnost čija je predsednica, rekavši tom prilikom da postoji više programa kojima se mladim roditeljima olakšavaju prvi meseci u novoj ulozi, stoji u saopštenju sekretarijata za informisanje grada Beograda.

– Ovo je odličan primer dobre saradnje gradskih opština sa Gradom Beogradom. Želim da zahvalim gradskom menadžeru, direktoru JKP „Parking servis”, ali i direktorki GAK „Narodni front” dr Snežani Rakić. Uspeli smo da sprovodemo akciju čiji su ciljevi da obezbedimo građanima bolje usluge gradskih preduzeća, ali da u isto vreme obezbedimo pomoć ustanovama od vitalnog značaja. Sigurno je da će ova parking mesta smanjiti gužvu oko porodilišta, ali i da će, kada novac bude počeo da pristiže, porodilište dobiti i druge vidove pomoći, kazala je Irena Vujović.

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković tvrdi da će preduzeće na čijem je čelu nastaviti da se ponaša društveno-odgovorno.

– Za nas je ulaganje u decu i budućnost najvažnija stvar. Ova parking mesta su napravljena i ispred porodilišta u Višegradskoj i na Zvezdari, pa će i na tim lokacijama već od danas krenuti ova akcija, rekao je Čupković.

Direktorka GAK „Narodni front” dr Snežana Rakić je zahvalila Gradu Beogradu, gradskom menadžeru i opštini Savski venac. Ona je tom prilikom naglasila da je GAK „Narodni front” porodilište koje je prošle godine obavilo najveći broj porođaja, ne samo u Beogradu već i Srbiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari