Vesić: Danas vakcinisan 400.000. Beograđanin 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je danas vakcinisan 400.000. Beograđanin, a do kraja sledeće nedelje u Beogradu će biti revakcinisano između 250 i 300.000 građana.

„U Beogradu je vakcinisano više od 20 odsto punoletne populacije, a tokom jučerašnjeg dana vakcinisano je više od 50 odsto građana starijih od 65 godina“, kazao je Vesić za Radio-televiziju Srbije.

Vesić je naglasio da su na terenu i mobilne ekipe koje vakcinišu građane koji se nisu prijavili putem e-Uprave.

„Na terenu imamo 52 mobilne ekipe za prigradske opštine koje vakcinišu građane. U Lazarevcu je vakcinisano 187 ljudi, a samo dvoje se prijavilo putem e-Uprave, jer je ljudima u selu teže da koritste kompjuter, ali ako dođete do njih, ti građani žele da se vakcinišu“, napomenuo je on.

Vesić je ocenio da nove mere koje je doneo Krizni štab Vlade Srbije, stvaraju veliku ekonomsku štetu privredi Beograda.

„Već desetine hiljade ljudi je poslato na dve nedelje neplaćenog odsustva. Biće manje prihoda u gradskom budžetu“, rekao je on.

On je naglasio da će na sledećoj sednici Kriznog štaba tražiti „da privreda radi u Beogradu“, jer ako privreda ne bude radila, neće moći ni zdravlje da se sačuva, niti da se nabave vakcine koje su „jedini put“ da se izađe iz krize.

„Moramo naći naš srpski način za mere, a ne da se ugledamo na Francusku i Nemačku, koje imaju manje vakcinisanih od nas. Naš reper treba da bude Izrael“, naglasio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari