Grad trajno ustupio prostor udruženju „Enimal reskju” i zbrinjavanju životinja 1Foto: Shutterstock / DebSankar

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zajedno sa zamenicom predsednika Skupštine grada Andreom Radulović, obišao je danas prostorije udruženja „Enimal reskju Srbija”, gde su u toku radovi na adaptaciji prostora, koji je pre oko pola godine Grad trajno ustupio ovom udruženju, navode u saopštenju.

Vesić je podsetio da su oni koristili prostor u zgradi BIGZ-a, koji su morali da napuste, ali tada je Grad stao iza njih, kao što će to uraditi kada je reč o drugim organizacijama.

– Novi centar ima više od petsto kvadrata, a Grad Opština Rakovica finansiraju preuređenje prostora. Ovo mesto neće biti namenjeno samo za spasavanje životinja i njihovo udomljavanje, već će se tu održavati seminari i edukacije o važnosti odgovornog vlasništva, jer držati životinju znači imati uz sebe živo biće, rekao je Vesić.

Kako navode, trebalo bi da radovi traju oko četrdeset dana, odnosno da centar bude otvoren početkom marta.

Vesić je izrazio veliku zahvalnost ljudima iz ovog udruženja, precizirajući da oni godišnje spasu oko hiljadu životinja, odnosno „hiljadu života”.

– Ovaj posao ne može da se radi za novac, već samo iz ljubavi. Zato ćemo nastaviti da pomažemo ovo udruženje, kao i sve druge društveno odgovorne organizacije koje rade dobre stvari za naše društvo. Srećan sam što je ova priča, koja je izgledala tužno, dobila srećan kraj i što će uslovi biti čak i bolji nego ranije, uz trajno rešenje. To je dokaz kako zajedno možemo da radimo za dobro ovog grada, i ljudi, i životinja, istakao je Vesić.

Aleksandar Gavrić iz ovog udruženja izrazio je veliku zahvalnost Goranu Vesiću i Gradu Beogradu, najavljujući da će ovaj centar biti na ponos svih, ne samo u Srbiji već i u svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari