Vesić: Počela isporuka besplatnih udžbenika za prvi i drugi razred osnovne škole 1foto EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je danas počela isporuka besplatnih udžbenika za sve đake prvog i drugog razreda u osnovnim školama u glavnom gradu.

Vesić je za RTS izjavio da su „u zavisnosti od izdavača, ti udžbenici vrednosti oko 5.500 dinara“.

„Prošle godine tu subvenciju je dobilo skoro 24.000 roditelja. Ove godine je drugačije, dogovorili smo se sa ministarstvom prosvete i unapred izdavačima platili udžbenike koje su izabrale osnovne škole. Za to je grad izdvojio oko dva miliona evra“, rekao je Vesić koji je dodao da će isporuka udžbenika u osnovnim školama biti završena do ponedeljka.

Grad Beograd je prošle godine prvi put raspisao nabavku gde je omogućeno roditeljima, čija deca idu u prvi i drugi razred, da se jave i dobiju subvenciju grada u vrednosti četiri osnovna udžbenika – Svet oko nas, Srpski jezik, Matemetika i izabrani strani jezik.

Vesić je istakao i da se u glavnom gradu trenutno „završava, radi ili projektuje 24 vrtića, što znači da neće biti lista čekanja“.

„Važno je da roditelji znaju da 75 posto dece ima svoje mesto u vrtićima, a toga nema ni u mnogo razvijenijim gradovima od Beograda“, kazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u Beogradu „skoro 80.000 dece ide u vrtiće“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari