Violeta Petrović: U Juri sam radila kao rob

U Juri "nisu bili svesni specifičnosti situacije" iako im je radnica uredno dostavljala doznake
Obrt u slučaju Nišlijke Violete Petrović koja je dobila otkaz nakon što se razbolela od karcinoma

Ostavite komentar


  1. Da, kao nisu bili svesni situacije… Mislili su da ce da prodje nezapazeno, kao i hiljade i hiljade takvih ili slicnih slucajeva.

  2. Mora da je reagovao spasitelj iz snezne oluje, Vuk Vučko, kao i obicnom. Prvo te provuce kroz balegu, a onda te pred kamerama licno on cisti i pere!

  3. Meni i dalje nije jasno zasto Vuciceva deca ne rade u Juri, Geoksu, Benetonu. Posto on konstantno vergla da obozava rad i da bi bio ponosan da njegov sin vredno radi, eto sanse da pokaze porodicnim primerom kakvo je zadovoljstvo rmbati za 30.000 din. Makar i bez pelena.

  4. Redakcijo pokreni pitanje zloupotrebe rada na odredjeno. Nije tesko procitati clan zakona koji jasno navodi da se ovaj ugovor zakljucuje samo za poslove koji su PRIVREMENOG karaktera, a u stvarnosti sluzi kao zamena za PROBNI rad!!!!

  5. To je Zakon o radu, koji je ova naprednjačka vlast donela i dobila pohvale od stranih poslodavaca, pošto je ozakonila robovlasnički odnos poslodavca i radnika. Radnik radi dok je mlad i zdrav; čim se razboli ili ako je žena mlada pa se pretpostavlja da će zatrudneti, ugovor se ne produžava. Vulin hvali poslodavce-kaže rade sve po zakonu. Što ne ide on da radi kod njih, nego misli da je bogom dan za politiku. Rezultati takvih političara i ““““stručnjaka““““ vide se na ovom primeru.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.