Virtuelni sajam obrazovanja na Beogradskom univerzitetu sutra i prekosutra 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Univerzitet u Beogradu organizovaće sutra i prekosutra prvi onlajn sajam, na kojem će se od 10 do 16 i 30 sati predstaviti svi fakulteti u sastavu ove visokoškolske institucije.

Svaki fakultet predstaviće svoje studijske programe u prezentaciji do 20 minuta, a nakon toga predstavnici fakulteta biće na raspolaganju učenicima u odvojenoj “sobi” za dodatna pitanja i konsultacije.

Budući brucoši prezentacije mogu da prate preko linka http://skr.rs/virtuelnisajam.

Prvog dana sajma (sutra) svoje studijske programe promovisaće Medicinski, Fakultet veterinarske medicine, Stomatološki, Farmaceutski, Arhitektonski, Građevinski, Elektrotehnički, Fakultet organizacionih nauka, Matematički, Mašinski, Saobraćajni,  Tehnološko-metalurški, Poljoprivredni, Šumarski, Tehnički fakultet u Boru i Rudarsko-geološki fakultet.

Drugog dana (u sredu) predstaviće se Biološki, Geografski, Fizički, Hemijski, Fakultet za fizičku hemiju, Ekonomski, Fakultet bezbednosti, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Pravni, Fakultet političkih nauka, Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Filozofski, Filološki, Učiteljski i Pravoslavni bogoslovski fakultet.

– UB je jedna od najznačajnih kuturnih, prosvetnih i naučnih istitucija u regionu i pravo mesto da se na njemu studira, da steknete određena znanja i veštine i da postanete akademski građani ove zemlje, kako bi doprineli ne samo svom obrazovanju, već i društvu u celini. Studiranje na Univerzitetu u Beogradu znači da ćete, bilo da birate racionalno ili na osnovu talenta, postići najviše za sebe i zajednicu u kojoj živimo – poručio je maturantima rektor UB Vladan Đokić u video-poruci, koja je povodom sajma obrazovanja objavljena na Instagram stranici Univerziteta.

Beogradski univerzitet će u narednoj školskoj 2022/23. godini primiti oko 15.000 brucoša, na preko 100 studijskih programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari