Virus cirkuliše u 17 ustanova socijalne zaštite u Srbiji, inficirana 134 korisnika i 39 zaposlenih 1Foto: Beta/ Branislav Božić

Prisustvo korona virusa potvrđeno je u 17 ustanova socijalne zaštite u Srbiji a inficirana su 134 korisnika i 39 zaposlenih, saopštilo je danas Ministartsvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Od početka epidemije izlečeno je od infekcije 497 korisnika ustanova socijalne zaštite i 174 zaposlena.

Navodi se da je virus i dalje u cirkulaciji u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Knjaževcu kao i u centru „Jelenac“ u Aleksincu.

Inficiranih ima i u Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domu za decu i omladinu „Duško Radović“ u Nišu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu i Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Prisustvo virusa potvrđeno je i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, Domu za smeštaj odraslih i starijih „Miljakovački vinogradi“ u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih „Radost“ u Negotinu, Domu za smeštaj odraslih i starijih „MeliorVita“ u Zemunu.

Među ustanovama u kojima je povrđeno prisustvo virusa su i Dom za smeštaj odraslih i starijih „Gardoš“ u Zemunu, Dom za smeštaj odraslih i starijih „Nada“ u Beogradu, Dom za smeštaj odraslih i starijih „Eskulap centar“ u Nišu i Dom za smeštaj odraslih i starijih „S.Nikola“ u Negotinu.

„Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji“, stoji u saopštenju.

U Kliničkom centru Niš opada broj obolelih od KOVID-19

Broj obolelih od korona virusa na lečenju u niškom Kliničkom centru smanjen je danas na 40, a stanje samo dva pacijenta je teško i priključeni su na respiratore, saopštila je ta ustanova.

Pre nedelju dana Klinički centar Niš imao je 113 pacijenta sa potvrđevnim korona virusom.

Po podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, korona virus je u nedelju laboratorijski potvrđen kod tri lica iz Niša.

U privremenoj „KOVID-bolnici“ u Hotelu „Radon“, u Niškoj Banji, danas je 86 osoba s područja čitavog juga Srbije, a poslednjih dana taj broj opada.

U tom hotelu pretvorenom u bolnicu su oni koji imaju blagu kliničku sliku ili nemaju nikakve simptome, ali su na testu bili pozitivni na tu bolest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari