Virus ponovo hara u domovima za stare u Vojvodini 1Klinički centar Vojvodine Foto: Beta/Dragan Gojić

U domovima za stare u Vojvodini registrovano je 90 obolelih od kovida 19, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnostd polova.

Najnoviji slučaj zaraze zabeležen je u Gerontološkom centru „Novi Sad“ gde je virus korona potvrđen kod dvoje korisnika i četvoro zaposlenih.

Prema podacima sekretarijata virus je potvrđen i kod jedne radnice doma za stare „Konak“ u Sremskoj Kamenici, kod 10 korisnika i 16 zaposlenih u Domu za stare u Subotici,  kod 19 korisnika i petoro zaposlenih u Domu za stare „Nacionalni dom“ u Vladimirovcu, kod 13 korisnika i osmoro zaposlenih u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u jabuci“ u mestu Jabuka, kao i kod osmoro korisnika i jednog zaposlenog u Domu za stare „Srem“ u Rumi, te kod dvoje zaposlenih u Domu za stare u Kuli.

Za sada nije utvrđeno kako su se zaposleni i korisnici u tim domovima zarazili, kao ni da li su i koliko njih hospitalizovani.

Istovremeno, stručnjaci ukazuju da se polako smanjuje broj novozaraženih korona virusom u pokrajini, uz napomenu da je virus raširen u svim opštinama.

Prema podacima Kliničkog centra Vojvodine, u toj ustanovi leči se 288 pacijenata (8 manje nego prethodnog dana), od kojih je 24 priključeno na aparate za mehaničku ventilaciju.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu na lečenju je 25 obolelih od kovid 19.