Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Gorana Džonića i njegovog sina zbog sumnje da su ubili porodicu Đokić 1Više javno tužilaštvo: Foto Viši sud Niš

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Gorana Džonića i njegovog sina Stefana zbog sumnje da su učestvovali u brutalnom ubistvu tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, u noći između 26. i 27. septembra prošle godine, u ataru aleksinačkog sela Moravac.

“Goran Džonić je optužen za teško ubistvo, a njegov sin da mu je u tome pomogao. Obojica su optužena i za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja”, rečeno je Danasu u tužilaštvu.

Za ubistvo su bili osumnjičeni osim Gorana Džonića i njegovi sinovi Stefan i Milan, iz aleksinačkog sela Moravca, kao i braća  Aleksandar i Kostadin Milošević, takođe iz Moravca, ali su oni pušteni iz pritvora i protiv njih nije podignuta optužnica.

Krivični zakonik propisuje da osobama koje su “sa umišljajem lišile života više lica” preti kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.

Prema nezvaničnim izvorima, svi dosadašnji dokazi u istrazi ukazivali su da je u ubistvu učestvovao isključivo prvookrivljeni Goran Džonić, dok je njegov sin Stefan imao alibi za noć ubistva.

Među dokazima koji su starijeg Džonića dovodili u neposrednu vezu sa ubistvom su pištolj kojim su Đokići ubijeni i koji je bio sakriven u kući njegove supruge, tragovi njegove DNK na ukradenom novcu i džakovima u kojima se on nalazio, kao i snimci kamera koji su ga povezali sa mestom zločina.

Jedan od svedoka, metalostrugar, kazao je da je Goran Džonić od njega tražio da mu napravi prigušivač za pištolj, što je on i učinio, misleći da mu radi deo za poljoprivrednu mašinu.

Deset kolega Goranovih sinova potvrdili su, pak, pred tužilaštvom da su oni u noći ubistva bili na radnim mestima, odnosno Stefan u bazi u kopnenoj zoni bezbednosti, a Milan u vatrogasnoj jedinici.

Međutim, džakovi sa 43.000 evra koji su navodno ukradeni iz vozila Gorana Đokića, nalazili su se u dvorištu kuće u kojoj je Stefan najčešće boravio, a na placu njegovog oca.

Goran Džonić je navodno znao da Đokić ima sefove sa novcem u automobilu. Đokići su, inače, bili vlasnici menjačnice u Aleksincu.

Tela Gorana (57) i Gordane Đokić (56), kao i njihove ćerke Lidije (25), pronađena su 2. oktobra u ataru Moravca, nakon što su zapaljena i zakopana, a njihov, takođe, spaljeni “folksvagen pasat“ pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica.

Iz niškog Zavoda za sudsku medicinu je saopšteno da su svi ubijeni iz vatrenog oružja, a potom spaljeni.

Optužnica vraćena tužilaštvu zbog formalnih nedostataka

Viši sud u Nišu vratio je tužilaštvu optužnicu protiv Gorana Džonića i njegovog sina Stefana, saopštio je ovaj sud. On je na veb- sajtu suda saopštio da je optužnica vraćena “radi otklanjanja formalnih nedostataka”.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari