Više od 100 prijava polomljenog granja i stabala u Beogradu, dve devojčice povređene 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Darko Vojinović)

Dve devojčice uzrasta 16 i 13 godina povređene su jutros lakše kada je zbog snega palo stablo u Borskoj ulici u Rakovici, saopštilo je Javno komunalno preduzeće „Zelenilo Beograd“ i dodalo da je primilo više od 100 prijava koje se odnose na polomljeno drveće i grane širom Beograda.

Prema informacijama iz klinike „Tiršova“ nakon prvog pregleda, obe devojčice su dobro, ali se iz predostrožnosti obavlja dodatna dijagnostika, dodali su iz Zelenila.

Kako su iz tog preduzeća saopštili, stablo srebrnolisnog javora bilo je potpuno zdravo, a kao i sva ostala u drvoredu u Borskoj ulici u toku prošle godine je orezano, isečene su suve grane i primenjene sve redovne mere nege.

Kako su naveli, na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, kao i pad stabla preko saobraćajnice pa su ekipe „Zelenila“ u najkraćem roku izašle na teren sanirale štetu.

Više od 100 prijava polomljenog granja i stabala u Beogradu, dve devojčice povređene 2
foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/DS)

Podsetili su da radnici tog preduzeća svakoga dana, tokom cele godine, obilaze sva stabla na javnim zelenim površinama i primenjuju sve mere nege ali da sada, usled težine vlažnog i obilnog snega koji se zadržava na krošnjama stabala koja su već olistala, pucaju grane ili stabla i takve situacije nije moguće predvideti.

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu, Servisnom centru Beograda na broj 11011, kao i na broj telefona Operativnog tima za hitne intervencije „Zelenila“ na telefon 011/2650-683.

Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a. Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari