Više od 4.000 prijava za prekvalifikacije u IT 1Foto: FOCKE STRANGMANN/EPA

Na aktuelni konkurs za prekvalifikacije u IT sektoru, koji Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu organizuje, samo u prvoj nedelji prijavilo se više od 4.000 građana.

Prijavljivanje za učešće u projektu, u okviru koga će do kraja godine 900 polaznika širom Srbije biti obučeno za rad na poziciji programera, biće moguće do nedelje 5. novembra na veb sajtu IT obuke. Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa minimum srednjom stručnom spremom, navode iz Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu.

Prekvalifikacije u IT sektoru nastavak su uspešnog pilot projekta, napominju iz Kancelarije, koji je pokrenut na predlog Ministarskog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. U okviru ovog Saveta, je do sada 100 građana obučeno za rad na poziciji junior programera.

„Deo polaznika je već pronašao posao, dok 70 odsto njih pohađa stručne prakse u velikim IT kompanijama, sa ozbiljnom perpektivom da se zaposle.“, napominju iz Kancelarije za informacione tehnologije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari