Više od 650 advokata sa juga Srbije peticijom traži obustavu rada 1Foto: Advokatska komora Beograda

Advokati sa područja Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Pčinjskog i Jablaničkog okruga predali su danas Advokatskoj komori Niša peticiju kojom su zatražili totalnu obustavu rada dok se ne promeni najnoviji stav Vrhovnog kasacionog suda u vezi bankarskih troškova obrade kredita građana.

Peticiju je potpisalo više od 650 advokata od 1200, koliko ih je u AK Niša.

– Ovim smo želeli da pokažemo Advokatskoj komori, a i celoj javnosti da nije tačna izjava te komore da se za obustavu rada zalaže samo mali broj advokata koji su učestvovali u bankarskim sprovima, već da je reč o većini članova komore- rekao je novinarima advokat Aleksandar Burić.

Više desetina advokata iz Niša je pre desetak dana protestovalo ispred zgrade Osnovnog i Višeg suda zbog izmene stava VKS o troškovima bankarske obrade kredita, po kojoj banka nije dužna da na poseban način obrazloži te troškove, i najavilo obustavu rada ukoliko VKS ne izmeni odluku.

Nekoliko dana nakon protesta Upravni odbor AK Niša je u saopštenju naveo da se protivi „bilo kakvoj obustavi rada“ jer, kako su kazali, nije okončan sastanak izmedju Advokatske komore Srbije i VSK.

Potpisnici peticije su kazali da ona treba da doprinese da AK Niša zauzme stav da je obustava rada neophodna sve dok VKS ne povuče svoj izmenjeni stav, koji je u korist bankarskog lobija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari