Viši sud u Beogradu: Produžen pritvor za 18 osumnjičenih pripadnika "Vračaraca" 1Foto: N1

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beorgadu Specijalni sud produžio je pritvor za 18 osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe „Vračarci“, koji se sumnjiče za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava, saopšteno je iz tog suda.

Pritvor je prema okrivljenima N.T, L.C, A.M, A.N, V.M, D.M, Đ.K, I.B, J.B, N.K, M.T, N.B, R.T, S.M, N.V, F.G i V.K. produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva svih navedenih okrivljenih ponaosob, te usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da su imenovani okrivljeni osnovano sumnjivi da su izvršili krivična dela za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica istiih doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Prema okrivljenom okrivljenom D.N pritvor je produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsećamo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo 10. maja je optužnicu protiv ukupno 38 članova ove grupe kojom se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju i pranje novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari