Viši sud u Zrenjaninu usvojio delimično žalbu kikindskog privrednika 1Foto: M.P./Danas

Viši sud u Zrenjaninu usvojio je delimično žalbu kikindskog privrednika Zorana Mileševa, vlasnika hotela Narvik, koga je sud u Kikindi u prvostepenoj presudu oglasio krivim za izazivanje duševnih bolova zbog povrede ugleda i časti Milenku Jovanovu, visokom funkcioneru SNS i presudio da plati 300.000 dinara.

Prema prvostepenoj presudi kikindskog suda, Jovanov je tužio Mileševa jer je u nedeljniku Kikindske danas 8. februara 2019. godine i u dnevnom listu Danas objavljen tekst „Hoće na silu da preuzmu hotel“ gde je tuženi navodio stvari koje su oštećenog uvredile a vezane su za izjavu da je Jovanov „na vrlo originalan način stekao dve nekretnine u Novom Sadu i „Beogradu na vodi“ za svoj politički angažman“.

Iste navode, prema prvostepenoj presudi, tuženi je objavio na svom Fejsbuk nalogu. Sem toga, u prvostepenoj presudi navodi se i da je tuženi na ročištu izneo niz uvreda na račun tuženog.

Okrivljeni Milešev izneo je u svojoj odbrani da je sud bio u obavezi da tačno iznese koji delovi teksta su uznemirili Jovanova, i da li su to bili delovi teksta ili ono što je Milešev izneo u sudnici.

Takođe je Milešev naveo u žalbi da je sud propustio da ceni činjenicu da su nosioci javnih i političkih funkcija dužni da trpe iznošenje kritičkog mišljenja koji se odnose na rezultate njihovog rada.

Viši sud u Zrenjaninu je ocenio da je žalba delimično osnovana i delimično neosnovana. Zrenjaninskom odlukom Višeg suda presuda je prinačena u kaznu od 100.000 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari