VJT pokrenulo istragu protiv osumnjičenih za otmicu muškarca iz Bangladeša 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/DS)

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice osumnjičenih za otmicu A.A.A. iz Bangladeša, od čijih su srodnika pokušali da iznude 40.000 evra za otkup.

Osumnjičeni su državljanin Republike Srbije I. Dž, državljanin Islamske Republike Pakistan Kan N.N, državljanin Republike Indije Ajay K. i državljanin Narodne Republike Bangladeš Rashed R.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Otmica u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 15 godina.

Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Sumnja se da su od 23. do 26. marta 2024. godine osumnjičeni silom odveli i zadržali oštećenog A.A.A. u nameri da od njega iznude novac u iznosu od 40.000 evra.

I. Dž. je, kako se sumnja, zajedno sa NN licima 23. marta u Ustaničkoj ulici prišao oštećenom i predstavio mu se kao policajac, pokazujući mu policijsku značku, pa mu je rekao da mora sa njima do policijske stanice, što je oštećeni poslušao i ušao u crni automobil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari