VJT traži pritvor i opoziv uslovne za navijača osumnjičnog za napad na policajca 1Foto: BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC/MO

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je podnelo Višem sudu predlog da se odredi pritvor i da se opozove uslovna osuda od godinu dana zatvora D. V. osumnjičenom da je nasrnuo na policajca na prekinutoj utakmici FK Partizan i Čukarički.

Okrivljenom se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, navedeno je u saopštenju.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu sudu predložilo da Davidu V. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan.

Takođe je predložilo da mu sud opozove uslovnu osudu od godinu dana zatvora i da mu izrekne novu jedinstvenu kaznu od dve godine i devet meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Predloženo je i izricanje mere bezbednosti zabrane prisustvovanja fudbalskim i košarkaškim utakmicama sportskog društva “Partizan” u trajanju od pet godina.

Postoji opravdana sumnja da je D. V. 11. aprila na stadionu “FK Čukarički” tokom prekida domaće prvenstvene utakmice između “FK Čukarički” i “FK Partizan” fizički napao policijskog službenika Z.A, navodi tužilaštvo.

On je, kako se dodaje, u momentu pražnjenja tribina, dok se nalazio u grupi navijača, kaišem crne boje udario Z.A. u predelu šlema i štita, a potom se udaljio u grupu navijača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari