VJT u Pančevu: Biciklom prevozio skoro dva kilograma marihuane u rancu sa natpisom „Glovo“ 1Foto: Shutterstock/CC7

Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog N.K. iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 8. aprila u 19.30 časova od Beograda do Pančeva radi prodaje neovlašćeno prenosio i držao opojnu drogu marihuanu u količini od kilogram i 892 grama u rancu sa natpisom „Glovo“, tako što ju je preneo električnim biciklom u Pančevo, do ul. Kikindska, u nameri da preda deo te opojne droge drugom licu, ali je u tome sprečen usled prilaska policijskih službenika Policijske uprave u Pančevu koji su mu oduzeli opojnu drogu.

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji je po nalogu ovog tužilaštva zadržan u trajanju do 48 časova, tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari