Vlada Srbije dodelila zaplenjenu rakiju bolnici u Kruševcu za dezinfekciju radnih površina

Ostavite komentar


  1. Mislim da rakija nikako ne moze da bude sredstvo za dezinfekciju. To bi valjda trebalo neko da zna pa da ne donosi ovakve odluke. U redu narod koristi rakiju kao neku vrstu dezinfekcije po potrebi ali rakija nikako ne moze da ima neophodnu koncentraciju alkohola koliko sam alkohol. Ako zaista pocnu rakiju da koriste za ono za sta su je dobili (ipak je dobro odlezala cak od 2005.) onda ce bolnica bas lepo da “mirise” na sljivu ali moze I to da bude dovoljno ne mora bas da se unese u tecnom stanju.

    1. Ako vlada srbije kaze da je rakija sredstvo za dezinfekciju, ko je narod da se pita.
      Ce da bude i koka kola sredstvo akot treba, kako kaze vlada srbije,.

      1. Danas ja na konorarno a sestra mirise na krusku,sjaj u ocima,zamalo se ne zaljubih.

  2. Di ste nasli s rakiju da perete astali,bolje da ste viljemovku dali na narod,da ispira gusu,kako je precednik najavijo u pocetak na krizu.

  3. Koncentracije etanola u rakiji je nedovoljna da rakija bude dezinfekciono sredstvo. Zar nema nikog u Vladi ko ovo zna. Sramota!

  4. Ima da se dezinfikuje i ko nikada nije… Jedino što je to industrijski krš od rakije sa veštačkom aromom vilijamovke jačine oko 40% etil-alkohola, tako da nije ni za piće ni za pranje stolova.

  5. Moze da se prepece do 70 procenata etil alkohola i tada je za dezinfekciju. Ovako ce vlada Srbije biti predmet podsmeha u svetu i cela zemlja i narod.

  6. Ako je to istina onda stvarno u vladi su totalne neznalice. Da su konsultovali običnog poljoprivrednog inspektora ili sanitarnog, nebi napravili budale od sebe.

  7. Bolje da su tu rakiju prodali i novac ubacili u Budzet u Srbiju, naravno ako je prirodna i jos uvek ispravna, pa da su te pare ubacili u budzet, a ne da se prodaju trajna dobra stanovi, Beogradjanka i drugi vazni objekti. Ali ovde je na delu prazni drzavne magacine i POKRADI SVE STO TI DODJE POD RUKE.

  8. A je li ovo neka „humoreska“ ili prepravljeni tekst Ben Akibe, poznatijeg kao Branislav Nušić? Nisam ljubitelj rakije, preferiram vino, kao i naš predsednik, i tu se svaka sličnost među nama završava, ali znam mnoge koji bi se rado čak i zarazili „kovidom“ da se nekako domognu rakije, pod uslovom da je džabe, jer nemaju ni za leba.

  9. A ko to iz našeg Štaba za zamajavanje sluđenog naroda ima ipak smisla za humor, da ne kažem sarkazam. Neka se taj skriveni „komediograf“ javi pozorištu, recimo „Zvezdara teatru“, pa da se narod željan pozorišta, a i rakije, najzad malo razveseli.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.