Vlada Srbije usvojila predlog zakona o visokotehnološkom kriminalu i za direktora BIA imenovala Aleksandra Vulina 1foto: MUP Srbije

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrdjivanju Drugog dodatnog protokola uz Konvenciju o visokotehnološkim kriminalu o pojačanoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza počinjenih putem računarskih sistema i za direktora Bezbednosno-informativne agencije imenovala Aleksandra Vulina.

Kako je navedeno Potvrđivanjem dodatnog protokola Srbija je unapredila saradnju sa državama članicama Saveta Evrope.

Na sednici je usvojen i predlog teksta pisma o namerama kojim se od Međunarodnog monetarnog fonda traži okončanje u okviru trećeg razmatranja aktuelnog Instrumenta za koordinaciju politika i odobrenje novog „stend baj“ aranžmana, kao i tekst Memoranduma o ekonomskoj i finansijskoj politici sa tehničkim memorandumom o razumevanju.

Novi aranžman, koji će trajati naredne dve godine, tokom decembra odobriće i Izvršni odbor MMF-a.

Na sednici je usvojen Program razvoja cirkularne ekonomije u Republici Srbiji za period 2022. do 2024. godine, kao dokument koji definiše oblasti upravljanja otpadom, vodama, obnovljivim izvorima energije i energetskom efikasnošću.

Ovim dokumentom definišu se prioriteti za naredne tri godine i postavlja osnov za dalji razvoj cirkularne ekonomije i stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj zelene tranzicije u Republici Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari