Vlada strelcima dodelila nagrade za osvojene medalje na EP u Osijeku 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Bojan Cvejić

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca.

Predloženim izmenama pojednostaviće se postupak prilikom izdavanja dozvola za rad strancima, s ciljem stvaranja još povoljnijeg poslovnog okruženja i daljeg privlačenja stranih investivija, kao jednog od prioriteta Vlade, navodi se u saopštenju Vlade.

Kroz uvođenje mogućnosti izdavanja radne dozvole strancu na osnovu odobrene vize za duži boravak po osnovu zapošljavanja, stvaraju se uslovi za efikasniji rad Nacionalne službe za zapošljavanje, čiji je krajnji efekat ubrzanje procedure za dobijanje radne dozvole i mogućnost da strani državljani odmah po dolasku u Srbiju otpočnu sa poslovnim delatnostima.

Sportisti Damiru Mikecu, za osvojenu  srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini streljaštvo, održanom u Osijeku u martu ove godine dodeljena je novčana nagrada u iznosu od 15.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Isti iznos dodeljen je i njegovom treneru Goranu Mikecu za osvajanje srebrne medalje na ovom takmičenju.

Za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini steljaštvo održanom u Osijeku, sportistkinji Zorani Arunović i njenom treneru Goranu Mikecu dodeljena je novčana nagrada od po 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Članovi Vlade usvojili su danas Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije sa Akcionim planom za njegovo sprovođenje za period 2019-2020. godine. Usvajanje revidiranog teksta Nacionalnog programa neophodno je kako bi se što pre primenile aktivnosti i mere na suzbijanju sive ekonomije, a u cilju očuvanja fiskalne stabilnosti i unapređenja poslovnog okruženja.

Na današnjoj sednici usvojen je Akcioni plan za period 2019-2020. godine za sprovođenje Strategije razvoja interne finansijske kontrole u javnom sektoru u Republici Srbiji za period  2017-2020. godine.

Na sednici je usvojen Zaključak o usvajanju Akcionog plana za pregovaračko poglavlje 22-Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata u okviru pristupnih pregovora Republike Srbije sa Evropskom unijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari