Vlada Srbije izdvojila milion evra za obnovu Notr Dama

Ostavite komentar


  1. A koliko je izdvojila za narodne kuhinje? U narodu se za ovakav gest kaže „mažu debelu gusku“. Malo veća pomoć (2 miliona) je išla u fondaciju Hilari Klinton. Čijim se to parama vlada Srbije razbacuje?

  2. Otimali penzionerima preko cetiri godine penzije,ne pomazu popravku ruske crkve iza crkve Svetog Marka,gradjani moraju sms porukama da kupuju skenere a oni velikodusno poklanjaju onima koji su nas bombardovali.Da li je to narode normalno?

    1. Sad se pravite dobrotvori hriscanstva. Od kojih para? Oteli penzijre, socijala na nuli, jer beskucnici se smrzavaju, gladuju, prljavi su i smrdljivi, … itd. Bahatite se i rasipate novac na svoj marketing. I ja i milioni ponizenog naroda u Srbiji se moli da nsm se skinete sa grbace. STO PRE. Svima ste se smucili.

  3. To su vucicevi prijatelji koji su stavili Srbiju u zapecak a Tacija na pocasnu binu! Samo napred vucicu, ulizujte se agresorima koji bombarduju i pljackaju Srbiju, otimajte od siromasnog Srpskog naroda i dajte to fasistima koji pljuju po Srboma.

  4. A za nas poplavljene u severnoj koreji skoro da nema ništa.jedva po 100000 a kuće i mehanizacija i letina i pomoćni objekti sve otišlo u majčinu. Iskreno žao mi je i Notr dama ali od poplave nama u Severnoj koreji (Žagubica) nema oporavka.

    1. Mislim da Francuzi ne bi uspeli bez ove nase pomoci da obnove Notr Dam. Nego, sta je sa jednokratnom pomoci penzionerima za Uskrsnje praznike, 5000 din, svojevremeno bese tarifa. Predsednik nas je sasvim zaboravio, tacnije- opljackao i zaboravio. Ali mi njega nismo, revansiracemo mu se onako kako je zasluzio.

  5. Da li se od danas nesto menja u srpskoj vlasti i zemljom opet vlada VLADA SRBIJE, u segmentima koji spadaju u njenu domen rada i nadleznosti, a ne Predsednik Srbije koji se dosada za sve pitao. Kad procitate saopstenje prosto da ne poverujete, da je VLADA sve ovo vreme znala proceduru, ali nije postupala na nacin na kojji su odvajkada sve vlade ranije postupale.
    I da veoma pohvalan gest upucivanja pomoci za obnovu Notr Dama, mada je trebalo suma da bude malo skromnija, u skladu sa nasim ekonomskim mogucnostima. Ipak su Francuzi, bez obzira na poneki ispad, nasi najveci prijateljji u Evropskoj uniji.

  6. Predsednice (jer su kod nas vlada i ministri puka formalnost), bolje da ste tabloide zauzdali umesto sto se sada perete. Iskrena da budem, kada se porede kulturno istorijski spomenici vs gladni i bolesni, ja bih ovim drugima dala. Hriscanski je. To obnavljanje Notr Dama je Vatikanu ocas posla, ne trebamo mi time da se bavimo, niti smo mi kao narod odgovorni za Alo i Informer bljuvotine. Iako vas ne volim i zelim da sto pre sidjete s vlasti, smatram da su se ti isti Francuzi krajnje necovecno poneli prema nama. Nisu bas toliko zasluzili da patimo za spaljenim spomenikom. Ne moramo da likujemo, ali ne moramo ni novac da dajemo. A ovi silni ugovori su verovatno na stetu gradjana Srbije, a na korist tvog i dzepova tvog copora. Verovatno ce biti javni, kao svi do sada. Salim se predsednice, kao i vi sa nama.

  7. Hilandar je izgoreo i pare za obnovu skripe, i ono sto se skupi ‘nestane’ – a ovi salju za Notr Dam, gde je vec skupljeno HILJADU miliona za 3 dana, gde se i sami francuski zuti prsluci ljute sto za njih para nema…
    Ja jesam umetnik, ali nas prioritet, ako ima dovoljno za ljude, jeste NASE kulturno dobro!

  8. Ima se – može se: Nisam toliko oduševljena divljanjem žutih prsluka, može to mirnije , kao kod nas, ali sad bih i ja podivljala,Milijarda evra od bogatih oslobođena poreza, a sirotinji se ukida pomoć posredno zbog smanjenih davanja . I ja sam žuti!

  9. Može im se, nisu oni to zaradili! Samo zagrabi i zahvati! Sve će to narod platiti!

    1. Ovo je zaista više nepodnošljivo, sram vas bilo čije pare dajete. Narod na ivici egzinstencije, sirotinja i glad, a oni lepo milion evra. Kao da smo najbogatija zemlja. Posle ovoga kolektivna selidba iz ove zemlje

  10. Sve je to lepo a stzo meni ne vratite 70.000 sto sam placao ZO krivicom 5-torice MO i VK sRBIJE.Ja se stidim.

  11. Zašto? Da im se zahvalimo za satanizaciju i bombardovanje Srbije kao i za paljenje srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji? Pred očima Francuza su gorele i naše „katedrale“ dok su oni cinično stajali po strani?! A, nekima su vadjeni i organi na šta se jedan „znameniti“ Francuz, grohotom nasmejao?! Ne radi se o milion evra već o našem načinu ponašanja.

  12. Bogato…uzima se zajam od npr. Banke za razvoj..parkici, parkovi, da gladni narod sa Juga uziva u stazicama…zalosno jeste, gledam ovako kao vernik na izgorelu Francusku svetinju, ali na zalost ne nadjoh nigde oidatak o pomoci Bogate Francuske za obnovu nase svetinje Hilandara, Amin. Od komentara “ Bozija kazna“ i ja se zgrozih a sta se i ocekivalo od ideopoklonika, da su malo, bar malo, procitali Stari Zavet i Evandjelje, ne bi ispali GLUPI da Bog otac unistava svoje Bozije kuce…

  13. Srbija pomaže Francuskoj za obnovu crkve…plačem koliko mi se ide u WC. Da li je neko ležao u Tiršovoj, ili Kliničkom centru nebitno gde? Ko uđe zdrav u Infektivnu kliniku, razboleće se sve i da nema pacijenata.

    1. Svi ste/smo u pravu, al brate Crkva-WC, pa ne ide u istoj misli zajedno…inace primera koliko smo “bogati“ da se utrkujemo sa bogatima zbog “jeftine reklame, pokondirene“ tudjim milionima, ihaj moze nabrajanje, bez pauze za sendvic par dana

      1. Ok, možda i jeste neprimereno, ali misao je takva kakva je ma kako je formulisao. Evo da se ispravim: „Srbija pomaže Francuskoj za obnovu crkve…neverovatno“. Ok?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.