Evropska komisija uspostavila monitoring u slučaju ATP Vojvodine

Ostavite komentar


  1. Još jedan primer kako Država krši javni moral a tiče se takođe ugovora ali ugovora o radu.U Muzičkoj školi u Subotici, predavao sam italijanski jezik na određeno vreme 4 godine. Poslednji u nizu ugovora o radu zaključen je između Škole i mene dana 01.septembra2012 godine, na period do 31.08.2013 godine. Ovaj ugovor o radu nikada nije raskinut.
    Škola me je 10 meseci pre isteka tog ugovora isterala sa posla bez sprovedenog opšteg upravnog postupka. Na svom sajtu Škola je dana 01.11.2012 godine, na Sve Svete, (tradicionalno neradni dan za sve javne ustanove na teritoriji Opštine Subotica) objavila ime Ane Krstić, budućeg predavača italijanskog jezika, inače vaspitačice stalno zaposlene sa punim radnim vremenom u Učeničkom domu u Subotici. Dana 06.11.2012, uručeno mi je prvostepeno rešenje o prekidu radnog odnosa bez prethodno provedene usmene rasprave i traženog mišljenja sindikata. Za vreme dok je trajao postupak po prigovoru isteran sam sa radnog mesta kao uzoran radnik koji je prijavio kriminal muzičke škole vezano za falsifikovane školske dnevnike i kriminalno postavljanje vd.direktora. Sudovi su postupali protivzakonito i nemoralno i sami su krivotvorili spise.
    Da zaključim: Partokratija nije ništa drugo nego, ogoljeni fašizam zasnovan na demagoškom, tobožnjom antifašističkom diskursu. Da bi se Deliću naknadila šteta potrebno je utvrditi pravog krivca za nastalu štetu. Kako su štetočine homogenizovane u vladajućoj partiji, naivno je očekivati da oštećeni ostvari svoje pravo u nakaznom sistemu.

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.