Jelena Kleut: Vučićeva vlast je od građana napravila huligane i teroriste

Nekadašnja aktivistkinja pokreta "Otpor"

Ostavite komentar


  1. „da zahtevamo da policija ne tuče građane bez razloga“

    Jel to ona ozbiljno govori? Kamenice po glavama, polomljene noge policajaca, baklje u lice, suzavac bačen na policiju iz gomile nisu razlog? 150 povređenih policajaca koji su gotovo sat vremena sve to trpeli bez reakcije, krijući se iza štitova nisu razlog? Nisam to gledao na RTS, gledao sam u direktnom prenosu na N1, sve uz komentare novinara N1 …

    1. Ljubiša reaguje kao svaki inferiorni muškarac kada se suoči sa pametnom i elokventnom ženom. Uči muškarčino! Isto važi za Gorana!

  2. Jelena Kleut bivsa clanica pokreta ‘Otpor’ koji su finansirali i obucavali ‘zapadni mentori’ vjerovatno u nedostatku finansijskih sredstava ‘trazi’ dodatno sufinansiranje ponovo od tih i zato ponovo napada drzavu. Gospodjo ako ste intelektualac gledajte stvari malo realnije pa recite da je iva vlast na celu s A. Vucicem za vrijeme svog mandata ucinila ‘hiljadu puta’ vise nego bilo koje prethodne vlasti. Izgradili su km auto-puteva, bolnice, zaposlili mnogo ljudi, smanjili dobrani drzavni dug i spasili zemlju od bankrota do koje su je doveli Djilas, Tadic i co. Da je bilo gresaka bilo je, pogotovo sa ovim naglim popustanjem mjera, s reformisanjem pravosudja, sa suzbijanjem kriminala(pogitivi ovog nasilnickog), ali saberite i oduzmite sve ivo pa onda donesite konacni sud.

    1. Koliko bolnica? Koliko km autoputeva? Kako se zapošljava? Koje su kompetencije ministara? Bila u Otporu, u provinciji; niko nas nije obučavao nego sami smišljali, a ni love nije dopiralo do nas

    2. Lepo prolaze gospodine Cane…puni ste hvale „,verovatno“ i za sistem vladavine tog Vučića . fašizam.. sa melodijom autokratije .
      Mi imamo mnogo veći problem…Već 30 godina imamo iste ljude…koji sebe nazivaju
      Političarima …a ni da i ne razumeju ..šta je politika ..i kako se ista vodi..u bilo kom društvu.
      Nema napredka…nema demokratije…damo korupcija…

  3. „…Jelena Kleut: Vučićeva vlast je od građana napravila huligane i teroriste….“
    Tocno. A od „nekih“ medija napravila je blato…

  4. A Srbi su pre Vucica bili prava jagnjad. Toliko nezan, mili narod, da dirnutom coveku podju suze na oci. Nikada u Srbiji nije bilo nasilja, medjusobnog telesnog obracunavanja, pretnji, nikada siledzije (koji naravno nisu postojali) nisu terorisali svoje sugradjane. I onda ich je Vucic u roku od nekoliko goduna sve licno rodio…
    Ne znam, da li ova Jelena i sama veruje, sta pise. Ako da, onda je jedna od onih, koji srozavaju iovako niski Srpski prosecan IQ na samo 89.

    1. Već šifra pod kojom šaljete svoj komentar poprilično govori o Vama … kukavici..ali praznih misli i skromnog rečnika Ok..sve ide u kompletu sa Vašim šefom..ne mojim.Vučićem!

  5. i Đurić je nakadašnji istaknuti aktivista otpora… Šta to uopšte znači?

  6. Sjajna analiza uvek objektivne J. Kleut. Uvek na pravoj strani istine, drago mi je da vidim da Nas još ima koji nismo otišli iz Srbije. Danas biti borac za pravdu i ljudska prava još je teže nego u Slobino vreme, Vučić je među demonstrante ubacio huligane i udbu i civilne policajce a huligane organizovao da kamenuju žandare, ne bi li iskonstruisao priču o agresivnim protestantima. Danas se to sve zna, ko ima imalo mozga. Samo još malo da se Vučiću uzdrma policajski aparat i isti ti ljudi će ga uskoro hapsiti. Jer i oni znaju da je lično Vučić na njih poslao huligane i krvario im lobanje i lomio noge, to se neće zaboraviti. Drugo, njihova deca i žene i porodice takođe žive u Srbiji i dele sve strahote ovog režima. I njima je dosta psihijatrijskog slučaja koji svoju dijagnozu ispisuje svakim svakodnevnim javnim obraćanjima. Brutalno i banalno je pokrao izbore, bezočno lagao narod svaki pit kada je otvorio usta, ugrozio zdravlje nacije demoliranjem zdravstvenog sistema, upropastio naredne generacije dugovima, crkvu uvaljao u svoje blato, oslobađao kriminalce ne bi li mu glumili pretorijansku gardu kada do sloma dođe. Ali kraj je zna i on nikada bliže, igrao se i preigrao i potcenio narod, kazna uskoro sledi.
    Pozdrav Jeleni i Mariji K.

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.