NVO: Sve izvesniji prekid pregovora o ulasku Srbije u EU

Organizacije civilnog društva upozoravaju EU na zabrinjavajuće stanje demokratije u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Posle svega sta nam je pripremila klika na vlasti sada je bar jasno da sa ovim predsednikom necemo uci u EU! On nije za EU pa ni poslusna Vlada!

    1. A i šta tražimo tamo kada se EU raspada. Vaclav Klaus, bivši predsednik Češke, je svojevremeno izjavio da je najveća greška Češke što je ušla u EU. Verovatno je imao dobar razlog kad aje to izjavio.

      1. Ma da raspada se a mi se ne raspadamo? Uporedi bilo koju Eu državu sa nama i videćeš koja smo mi sirotinja. Češka se razvila uz pomoć EU nenormalno pa sada mogu da pričaju šta hoće pojedinci.

        1. Ne znaš šta je gore za gradjana Srbije dali Corona ili Briselska Tiranija(EU).

          1. Najgora je mitingaška tiranija koje Srbija ne može da se oslobodi od 1988 godine.

      2. Da, mene je strah da od Srbije ne ostane Beograd sa blizom okolicom. Kako je krenulo ni to nije nemoguca opcija. Vucic treba i mora ubrzo otici.

  2. POTPUN PREKID FINANSIJSKE POMOĆI BI BILO OD KORISTI. KADA SE ODRŽE SLOBODNI IZBORI ONDA NASTAVAK.

  3. nije evropljanima uopste stalo do demokratije u srbiji, njima samo treba ovaj da odradi kosovo zato i cute podmukli evropejci o svemu sta se u srbiji desava!

    1. Sam se ponudio da to može da im završi. A bila mu je bitna samo vlast. Završiće tragično ako ih izda.

    2. Glasali ste,izabrali ste,gledajte,Što bi Europljanima bilo stalo,ako nije vama.

    3. Sve je pod potpunom kontrolom Eu. I Vucicevo gazenje po institucijama i zakonima organizuje Eu. Jednostavno njima treba jedan takav brlog, odmah iza Horgosa, da ovde peru novac i njihove firme kao Tenis i Megle mesetare, jer se takvo ponasanje ne tolerise u Eu. Da hoce oni bi Vucica smenili ocas zbog narusavanja demokratije. Ali, oni kao sto vidimo tolerisu sve to i kaznjavaju samo obican narod. Jednostavno takva srpska vlast im treba kao alibi da cim se ispotpisuje sve sto jos treba za Kosovo kazu ne ispunjavate obavezr iz poglavlja prekidamo pridruzivanje.
      Zato to treba prekinuti odmah i lansirati nove alternative. Nije da ih nema, samo niko ne vili da se srli. Al kad se mora, onda se mora.

  4. Koja će da tuži sve institucije zbog genocida nad Srbima 1999. Tačka.

    1. A svi drugi da tuže Srbiju zbog genocida nad njima. Ko je ono beše bacao cveće na tenkove kada su išli u Hrvatsku i Bosnu? Odakle su išli?

  5. Ne treba činiti naše omiljene greške, „ako omražena osoba navija za Zvezdu, mi ćemo pohrliti u Partizan“. Treba razdvojiti tautologiju da sa trenutnom vlašću sasvim sigurno nećemo ući u EU od pitanja kako i sa kojom dinamikom treba da se krećemo prema EU i treba li imati meru u našim ustupcima. Jako je važno shvatiti da EU nije čarobni štapić koji rešava naše probleme i koji će nas osloboditi od nužnosti da svakog dana sami rešavamo svoje probleme. EU-ruka svrab ne češe. Dosadašnji efekti sporazuma i pregovora su sasvim u skladu sa interesima EU, ali ne i sa našim Mi smo pri tome dali vrlo značajne ustupke, mnoge na svoju štetu. Srednji nivo srbofobije je u vodećim zemljama EU čak i povećan. Ne nedostaje ni ideja o daljem teritorijalnom remodelovanju Srbije posle Kosova. Tvrde da EU kupuje našu robu zato što nas voli, a ne zato što je naša roba dobra, jevtina i njima potrebna. Navode ionako male cifre iz IPA fondova kao veliku pomoć EU, ne govoreći da se najveći deo upravo tog novca vraća u EU.

  6. Ove najave mogu samo da raduju Vučića i ostatak te crveno- crne klike koja se krila u podrumima 5. oktobra 2000.

    Zaustavljanje EU integrcija im je i bio jedan od ciljeva. Da bi mogao ovde da vlada kao Lukašenko i Putin.

    Problem je što im opozicija svojim nejasnim opredeljenjem i neorganizovanošću pomaže u tome.

  7. ocito iz aviona pardon ruskog helikoptera se vidi da ova vlast ce nas uvesti u najdublji mrak..kosovo pregovori i te zezancije su samo izgovor za plasenje obicnog naroda..kao da ne znaju koja cena demokratije-da svako ko radi bolje moze biti na vlasti..evo u hrvatskoj uzivaju sa dodatnih 22 mlrd eura za oporavak..a mi uzivamo u rezervnim delovima mitraljeza i ruskih pokvarenih aviona..nisu ludi da ispune neki od kljucnih uslova za pravnu drzavu jer bi leteli sami sa vlasti i to sa vezanim rukama pozadi..ovako milina ..oni na kosovu sve krivi ..niko nas ne razume a sudije i sudstvo po savesti..

  8. mislim niste objektivni kada pišete o vladavini ptava u srbiji ovim nacionalnim manjinama državljanstvo ukinuti i viza bato.

  9. Ništa nije Slucajno
    Ovo se sad Pojavljuje kad se Pregovara o Kosovu
    Cim se nešto uradi što Eu i Nemackoj ne Odgovara
    Odmah Prete
    Srbija nece u Eu
    Za Srbiju nema Poglavlja Više
    I nije to Prvi put
    To su godine u Pitanju od kada nas vuku za nos
    A nekolicina okrivljuje vlast
    Pa kako to da nas nisu 2008 pustili u EU kad je Jeremic Delimicno Priznao Kosovo
    Na kome Sad Albanci Insistiraju

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.