Policija je izgubila bitku sa političkom korupcijom

Siniša Janković, bivši član Radne grupe MUP-a koja se bavila istragom 24 sporne privatizacije

Ostavite komentar


  1. Ja zaista ne mogu da verujem da je bilo ko u ovoj državi verovao da će ovaj i ovi na vlasti uraditi išta korisno i pametno. Mi smo zaista nepopravljivi!!!

  2. Bravo, ovo daje nadu da cemo mi koji isto mislimo i delujemo i odneti pobedu. Tacno, sve ide sporo ali docice i taj trenutak kada ce mo pobediti. Tada ce ova zemlja biti kako treba jer ce mo sve pljackase konacno strpati u zatvore.

      1. Za prosečno krivično delo iz privrede zaprećena je kazna od 12 godina zatvora. Da bi zastarilo treba da protekne dvostruki period vremena, znači 24 godine.

        1. Ne računa se tako zastarelost. Piše u zakonu. Ako je zaprećena kazna preko 10 godina, rok zastarelosti je 15. A apsolutni je duplo od toga (ne duplo od kazne), dakle 30 godina.

    1. Da li će ikada i jedan medij sa nacionalom frekfencijom obo objavitii- neće. Sve je isto somo“žutih“ nema

    2. Nušiću, od Tebe se očekuje da imaš bar elementarno znanje iz maternjeg jezika. Reč „ćemo“ se piše zajedno. Logično je. Ako mi ne veruješ, uveri se sam – znači li išta
      ono „mo“? Naravno da ne! Pa, za početak se bar time rukovodi.

      rečca „mo“??? Dakle, rukovodi se time u sličnim situacijama, dok se ne opismeniš.

  3. eto zato je moja fiks ideja postala da se za ovu zemlju ne treba boriti, da ova zemlja treba da propadne, a ovi mladi da idu odavde. Banana država.

    1. Treba pomenuti i da se radna grupa MUP radila na predmetu AMSS, i da pored mnogobrojnih konkretnih materijalnijh dokaza i svedoka o ogromnom milionskom dugogodišnjem kriminalu u AMSS, nije urađeno ništa!

  4. Još jedan dokaz da se sve radi zbog politike, rejtinga. Hapšenje Miškovića je naduvalo rejting Vučicu i to je to. Suština nije bitna, kriminal i korupcija. Zar to nije bila tema jednih od izbora i na šta se svelo sve to? Efekat nula bodova, bahatije se krade, a pljuje se po Djilasu kako je najveći lopov. Ja bi ovakvog čoveka stavio za ministra policije i dao mu odrešene ruke, čisti, radi, apsi narodna milicijo, sve lopurde nesposobne i parazite.

    1. Kada CE vise neko u policiji I tuzilastvu da odgovara za silna hapsenja neosnovana,PRI cemu je Drzava ostecena za ozbiljan novac.Vi policajci ne shvatate da sumnja nije dokaz i istrazni zatvor nije krivica,vec sprecavanje bekstva osumnjicenog dok se svedoci ne izjasne.Vi ne sprecavate dela vec cekate da se izdesavaju,Ali nazalost trapavo odradite sa dokazima,tanka pravna struka.

  5. Ovde još ima struje, nekakve vode, kakvog – takvog saobraćaja, makar i ovakve škole i zdravstva…dok ima još poneki nepopravljivi …ovakav. Neće dugo. Državna lešina već bukvalno zaudara….kad otvoriš prozor samo ti se kaže….

  6. Zemlju vode najveci moguci prevaranti i hohstapleri. Sve ce izneti iz zemlje, do poslednjeg centa, iscedice sve sto mogu, iza njih ce ostati gola i silovana Srbija.

  7. Znaci, ovi su teski kriminalci a i oni pre njih su takodje teski kriminalci i policija je izgubila sve bitke sa njima…R. I. P. Serbia

  8. Seca li se neko onog inspektora Milanovica koji je na RTS rekao kako se predmeti drze u fijoci a inspektori igraju igrice dok se ne zaboravi. Znaci nastavila se ista praksa.

  9. BRAVO, a sustia je da je BEKOva hobotnica nasla kopcu sa Milickom koji je treci covek u sns, preko izvorske 35. Najbolji je primer u JKP Osvetljenje Beograd gde se lopovluk odomacio i bivsi monteri koji su sa laznim papirima citaj izmisljena lazna diploma iz Resnika vodili kradje i lopovluk od Uskokovica sada ceruju sa naslednicima i korupcija se razvila a BEKO sa svojim saigracima iz restorana Careva cuprija kod Hipodroma komanduje rasturanjem sistema Osvetljenja u Beogradu…..Lopovi svuda postoje ali oni koji se bave kradjom i NAMESTANJEM TENDERA moraju da znaju da ih ceka i zatvor ali ne stolice vec pravi. DON John.

  10. Zašto niste uhapsili tog nadređenog koji vam je stopirao hapšenje dok ste bili na parkingu, jer to što je učinio je krivično delo. Ja bih sada uhapsio i njega i Vas za nečinjenje, tj. zato što ga niste uhapsili. U Srbiji je toliko politički stopiranih predmeta u policiji i tužilaštvu da kada bi neko krenuo da hapsi one koji ih stavljaju u fioku, bilo bi nekoliko hiljada uhapšenih samo po tom osnovu. Ovde je korupcija normalna, a poštenje nenormalno i izuzetak.

  11. Isti slučaj i u eps-u 2013 i 2014 je oformljen tim za suzbijanje netehničkih gubitaka (čitaj krađe).Nakon što su otkrivene višemilionske krađe velikih privrednih subjekata,a zatim isti se priklonili vlasti sve do jedan predmet je završio ili u fiokama tužilaštva ili poništen od strane direktora.

  12. Treba pomenuti da je radna grupa MUP intenzivno radila i na predmetu AMSS, a da i pored mnogobrojnih konkretnih materijalnijh dokaza i svedoka o ogromnom milionskom dugogodišnjem kriminalu u AMSS, nije urađeno ništa!

  13. Policija nije izgubila bitku, koju nije ni želela da vodi. Zašto bi neko „ratovao“ protiv samog sebe? Policija se stavila u službu političke korupcije, isto kao i .organizovanog kriminala. I to je opštepoznata činjenica. Kod ovog naroda, ne samo kod političkih oligarhija, oduvek je vladalo mišljenje da policija treba da štiti vladajuću političku elitu a ne Ustav, zakone i obične gradjane. To je ona „Hidra“ koja ima pipke u glavama i mozgu, najvećeg broja gradjana Srbije. Ako biu neko hteo da organizuje organe bezbednosti na način kako bi oni obavljali svoj pravi posao, morao bi da rasturi MUP i BIA-u, počev od kafe kuvarica pa do ministra. Ovako, ovo me podseća na bitku sa vetrenjačama.

    1. Da li Vi znate da je Istrazni sudija taj koji odlucuje o pokretanju Postupka na osnovu istraznih radnji koje obavlja MUP i da bez te Odluke Istraznog , sav rad MUP – a je skoro beskoristan za drustvo , drzavu i „obicne“ gradjane ?
      Ko je do sada najvise profitirao od ovakvih neresenih predmeta ?
      Potrazite na YT – u sta je sve izneo Domagoj Margetic o korupciji na ovim nasim prostorima i kome je sve predocio te materijale , pa cete znati „u kom grmu lezi zeka“ .

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.