Srednjoškolci izraženo homofobični i za Kosovo u Srbiji

Helsinški odbor za ljudska prava objavio publikaciju o stavovima učenika i učenica srednjih škola

Ostavite komentar


  1. Posle 30 godina nacionalistickih vlasti, nije ni cudo sto je mladez ovako grozna i zatucana.

  2. Ponekad treba pustiti mlade da predvode, oni su naša budućnost.

  3. Srbija je zemlja kontradiktornosti koja je razvijena do besmisla zahvaljujuci ovoj budalastoj mesavini liberalno-konzervativnog vaspitanja. Dovoljno je samo malo podsetiti se na budalastine koje su vam vasi vaspitaci i stari govorili, i sve ce vam biti jasno. Od onog starog „Nemoj ti sine u prve redove“, do ovog modernog:“Samo ti nemoj da se mesas, pusti druge, gledaj svoju gu i sl.“, a s druge strane „Sta hoce ovi Zapadnjaci od nas?“, „Kako ih nije sramota ove golotinje na TV-u?“. U jednoj situaciji oni nesvesno propagiraju deci individualizam, a s druge kolektivizam. Ono sto se ne razume jeste cinjenica da se ne mogu propagirati vrednosti koje su suprotne same po sebi jer to stvara polutane i ljude koji posle ne znaju gde biju. Mora se jasno utvrditi da li zelite da odgajate decu za njih same, ili za druge, posto se ne mogu postici oba cilja istovremeno. Uvek u suprotnosti sa samim sobom, nikada nece postati ni dobri ljudi, a ni dobri gradjani.

  4. Pošto ste ozbiljna novinarska kuća, predlažem da kad izveštavate o rezultatima nekog istraživanja navedete i osnovne podatke o cilju istraživanja, uzorku (broj i profil ispitanika), metodologiji (online anketa ili nešto drugo) ili bar da date link gde si ti podaci mogu proveriti. Srdačan pozdrav

  5. …“Kosovo je mit koji ima simbolički značaj“ dotle smo došli..

  6. Kad cete vec jednom uvesti pitanja o stavovima prema zivotinjama? Mnoga deca su brutalna prema zivotinjama, FBI u Americi takvu decu registruje kao potencijalne ubice.

  7. „Mit o Kosovu i dalje ima jak simbolicki znacaj“ je neizmerno tuzno…Neka se mladima isprica bar o krstu starca Nestora iz 1565 god u Decanima. Ovaj krst, jedinstven u svojoj vrsti u srpskom kulturnom nasleđu, predstavlja i veoma osmišljeno likovno delo, čiji je skoro isključivi ukras, izuzetno vešto izrezan i ispisan staroslovenski tekst, obojen u više boja. Mogu da procitaju o tome na sajtu manastira kao jedno od nebrojenih predmeta sprskog istorijskog i umetnickog nasledja sprske riznice na Kosmetu…Da ne pominjem Bogorodicu Ljevisku kao o jedinstvenom svedocanstvu u Evropi o ranoj vizantijskoj umetnosti.

  8. Mladi nemaju secanja na ratna desavanja! Ti isti mladi imaju roditelje koji imaju itekako ta secanja. Sta ocekujete? Da se zaboravi voz u Grdelici,Milica Rakic,most u Varvarinu,kasetne bombe po gradovima. Ne moze. Nasa deca to ne smeju da zaborave. I nece,svidjalo se to vama ili ne

  9. ostala istrazivanja su jos jadnija i gadnija, treba da ti oblikuje misljenje o ratu lik koji ti je rat napravio i koji sad opet pokusava da nametanjem politike progura kako je on benigni batica. naravno da se djeca boje stranaca iz cije grupe su ubijali njihove sunarodnike iz razloga sto su im sunarodnici, naravno da imaju razlicita misljenja o 90′ jer ima jake propagande sa svih strana i danas. ispada da je narod koji je pocinio najvise zlocina narod koji je najvise zlocina pretrpio, pa ce onda za nekih 50god da padne prica kako je to zapravo slobo ubijao svoj narod iz nekog bijesa ili sta li vec, a prosjecan covjek ne zna ni kolika je ovlascenja imao na pocetku 90′ i na racun brojnih ‘uglednih’ politicara, profesora, novinara itd. misle da je bio jedan i jedini, da je ravan egipatskom faraonu iz razdovlja starog kraljevstva. prije bih vjerovao star wars verziji sloba milosevica iz nikad izvini, ima mnogo vise smisla da je palpatin nego samoprozvanim revolucionarima od vec pomenutih, a neimenovanih

  10. I Bogu hvala prošla su vremena iz 1980-ih kada je abortus kod Srba iznosio skoro 70 % dece. Danas je 15 ili 20 %, ne znam na pamet; u Austriji svega 8 % – i sad uporedimo 70 %! Ludilo! Zahvatio nas autogenocid. Kome je do suicida – nije da kažem da treba da se obesi : neka potraži pomoć. Ali isto tako ne mora da propoveda suicid.

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.