Studenti bez problema prepoznaju da Vučić krši Ustav

Miodrag Jovanović, redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, za Danas govori o hroničnim problemima domaćeg pravosuđa

Ostavite komentar


  1. Da Moj prijatelj Predsednik Vucica ( koji mi prodaje kucu preko Izvrsitelja u Jagodini kod Mijatovca za 300 eura sa Karnataka 4000 :)) da Meni vise krsio ustav ::: predlazem Da se USTAV. UKINE ! Basement narod netreba Ustav za ovih 29 godina bacilli su da ROBUJU I sad I’m je to normalno ,samo sr nekoliko professora I disidenata buni (Ti Dissident su bas teske bitange ,zapeli USTAV pa USTAV ))) Pa ukini ustav pa mi prodaj kucu ( ja I ovako planiram da se preselim kod Zene ( Buduce Zene tj I sadasnje )) # Ajde Vucica prodaj mi Kucu za 300 eura pokazi kolonijalizmu si covek :))))

    1. Kad se preselim kod Zene ,menjam prezime I predlazem da budem Dissident .( Zena Mi je Vlast :)))) Zavrsavam karijeru ,,disidenata,,,a Mazda nikad Nisan ni bio Dissident.ko zna

  2. Poštovani profesore,
    Ipak je „nešto trulo u državi Danskoj“. Sve te vajne sudije iškolovaste na pravnim fakultetima,i nije bio problem da od njih načinite intelektualce,ali je očito problem da ti intelektualci budu i ljudi.Opšte je poznato da je univerzalni princip u svim totalitarnim režimima da se „pod šapu“ stavlja pravosuđe kao jedan od najbitnijih činilaca svih društvenih dešavanja. Jedan(nažalost veći)deo sudija i tužilaca razmišlja u pravcu „ako moram slušati i raditi protivu sopstvene savesti,e to ima i svoju cenu“. Što bi narod rekao i vuci siti i ovce na broju. Pogledajte samo ovaj apsurd sa legalizacijom korupcije u zdravstvu. Država je donela zakon da nesmetano sutra lekar može da vam „uzme“ 400 i kusur eura,i na taj način nadomesti deo zarade jer država je taj teret prevalila na građane. Ko nema novac za lekara imaće za sveštenika,ukoliko i oni ne podignu cenu opela.
    Država je očito luda,narod zbunjen,još samo fali magla pa da sve što dolazi posle toga bude veličanstveno.
    Poštovani profesore sasvim je sigurno da je nada umrla poodavno,samo što mi toga još nismo svesni.

    1. D-ex je dobro uočio problem. Rešenje treba da počne na pravnim fakultetima. Treba iz osnova reformisati studije prava. Na žalost, to je teško izvodljivo zato što su profesori kao g. Jovanović retki izuzeci.

  3. Nije problem samo u tome što Vučić krši Ustav RS, već je problem u tome što on to čini bez ikakvih posledica za takvo delovanje. Kada bi Srbija bila pravno uređena država, nadležni organi bi delovali i sankcionisali prekršioca.

  4. Jedna dobra i jedna losa vest. Dobra vest je sto se najzad neko obraca pravniku za misljenje jer problem i jeste, prvo i iznad svega pravne prirode.. Ali losa vest je sto se i profesor prava upleo u vrzino kolo sta je starije: kokos ili jaje i ne zna odgovor!!! Nevaljala vlast ne postuje srpske pravne dokumente ali ni srpski pravni dokumenti nevaljaju!!! (pa nisu ni vredni postovanja!). Za profesora i novinara: kad u Srbiji pravo pojedinca bude postavljeno iznad prava kolektiviteta i to eksplicitno zacementirano ustavom onda mozemo da pricamo o eventualnom nepostovanju prava. Ljudska prava u ostalom i podrazumevaju takvu osnovu da bi uopste taj naziv imao i sadrzaj.

  5. Jel su to oni studenti što plaćaju stan i hranu u domovima 50e mesečno.?

    1. Tipična naprednjačka relativizacija. Ma koliko se vi trudili da sve srozate, još uvek postoje ozbiljni profesori i studenti koji razmišljaju i vide da je car go.

  6. Izgleda da najbolji student Pravnog fakulteta nije najbolje savladao Ustavno pravo. Pored ovoliko plagijata oko njega, ne mogu a da se ne zapitam da li je taj i samo taj ispit kupio.

    1. Šta je pravna država? Odgovor će te naći na sajtu TURISTIČKE ORGANIZACIJE SARAJEVA,pojam INAT KUĆA.
      Priča iz vremena Austrougarske carevine!!!

  7. I gradjani prepoznaju da Vucic krsi zakone, ali se 15-20% njih usudjuje da to saopsti javno.

  8. Vladavina prava, ustav, pravna drzava su sve jedna velika tema koja tek treba da se otvori i o tome da se govori.

  9. Profesoru svaka cast!
    Analiza bolno istinita.
    Kao pravnik u praksi mogu samo da potvrdim da je pravosudje na dnu dostojanstva, a Vucic njihov vodja na kraj tog puta!
    Kolateralna šteta su gradjani sa uskracenim ustavnim i zakonskim pravima i poraz istine i pravde.
    Ipak, ima nade dok pametni vide i misle.

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.