Vlast se neće odreći medijske mašinerije

U svetlu nadolazećih izbora i pregovora oko fer uslova, istraživanje BIRODI-ja pokazalo da je nacionalna frekvencija gotovo isključivo u rukama vladajuće stranke

Ostavite komentar


  1. Pa nisu ni zaposeli medijsku mašineriju da bi je se naknadno odrekli, ili da bi širili medijske slobode i propagirali demokratske principe. Upravo suprotno!

  2. Na svim putevima i u naseljenim i u ne naseljenim mestima ,zgradama u gradu i selima slike političara.Mi smo Cirkus.Svi nam se smeju.Stranci pitaju kada vide te slike,koji je to Gigant preduzeće,čime se bavi,kada je svuda ta reklama i koliko ta firma ima para kada za reklamu toliko izdvaja po celoj Srbijii .Vodiči koji vode po Srbiji strance,neuznaju kako na ta pitanja odgovoriti.Mitinzi ,stotine autobusa milioni radnih sati utrošeno na otvaranja i zantski radionica i firmi i putića i puteva.Stvarno List Danas je ,prvak medju prvacima.Sve vidi i sve kaže.Jednostavno to su novine koje imaju Temu i dirnu i dodirnu sve ono što narod više ne može da gleda.

    1. Na naj većoj raskrsnici u Novom Sadu raskrsnica bulevar oslobođenja i futoška i jevrejska na zgradi ogromna slika AV na staklenoj fasadi stoji već nekoliko godina i održava se (redovno pere).Ispod su banke.

  3. Hoce li se opozicija odreci svoje opozicione masinerije, ovo je jedinstven slucaj u svetu da ovoliko jedna opozicija drzi medija pod svoje, od N1 , vise po pola tabloida , svi nedeljnici, onda sto nekoh ne vladinih organizacija, crte ,krici, razne tanje, tako nazovi uzbjnjivavi i ovoliko botova na netu, ali dzabe sve to

    1. Bravo za komentar. Opozicija I’ma svoje medije koje sure lazi I izmisljaju afere, I to I’m je u redu. Rts nije njihov Pa ih to boli. Kako da opozicija dobije prostor na rts kada imaju 7 posto podrske naroda.

      1. RTS finansiraju svi gradjani Srbije iliti placaju pretplatu. Te stoga imaju pravo da traze da gledaju sta hoce i koga hoce…postoji ona narodna „polako, polako…nista nije vecno…kolo srece se okrece“ …

        1. Prikazuju se kao humano društvo a uzimaju TV Taksu Teškim invalidima koji su nesposobni za rad jer su nepokretni,umesto da im vlast olakša ionako težak život oni im ga otežavaju maksimalno.to samo mogu neljudi.

    2. N1 se gleda na 30% teritorije, a RTS, O2, PRVA, PINK, HEPPY na 100%…. i kazes opozicija drzi medije pod kontrolom. Da nisi bot vetovatno bih se zabrinuo za tvoje zdravlje, ali mi nije jasno zasto se sa ovakim komentarima javljate tamo gde smo mi koji nikada necemo podleci utisku od vasih komentara i promeniti misljenje o Vucicu, a vasa glasacka masinerija ne cita Danas tako da samo nas jos vise uveravate da smo u pravu za sve sto mislimo i kazemo. Kad vas ne bi bilo na ovim nezavisnim medijima ja bih poceo da verujem da se nesto pozitivno desava u ovoj zemlji.

    3. Jedinstven slučaj u svetu da ne pismen čovek piše komentar. Obrati se ljubljenom AV da te bar opismeni.

      1. On je nepismen, ali Vama skrecem paznju da se „ne“ pise sa pridevima zajedno, dakle-nepismen.

    4. A vama je opozicioni medij svaki koji malo drzi do istine i ne prica o Vucicu kao o Isusu Hristu? Hahha, pa koje ste vi dno. Neverovatno. Sta imate vi u glavi? Kako bi ja pojedine poslao na put oko sveta kada padne vlast. Potpisujem da bi Srbija za 24 casa postala bolja zemlja kada bi se to desilo. Ja tek sad vidim da je stvarno utopija stvoriti od Srbije normalno drustvo pored toliko retardirano naroda koji zivi u njoj. Auu…

    1. Pa ne bi se bas reklo da je tako u svetu, ali ajde. Ne znam ko te je slagao, ali jeste debelo. Tako ste se i devedesetih palili da samo Srbi umeju da zive i uzivaju u zivotu pa evo i dalje zivimo kao pascan neka. Dobijes ono sto ti gazda baci sa stola, ili ti ne baci ako mu nije po volji.

    2. Kad si ti poslednji put izašao iz svoje palanke da pogledaš kako je u svetu?

  4. nisam citao clanak ..zasto?zato sto je udarni detalj posle KLIKA na sajt danasa- vuciceva slika!!!!!!UZAS BLAGI DRAGOLJUBE

  5. Gde je vucic pozitivac tu je masinerija izvrsila eutanaziju mozgova… kako je njemu kad pomisli, koji sebe najboljr poznaje, „hej pa misle da cu ih ja izbavitu, kakvi ludaci“

  6. Zato će biti novih iybora u bliskoj budućnosti pored ovih najavljene za april. Žalosno je sto to sve plaćaju građani Srbje.Kao običan glasač, stranački neopredeljen nisam imao priliku da na nekoj od Tv sa nacionalnom frekfencijom čujem Stamatovića,Jeremića;Tadića;Boška,Šekita i dr. To zamera i Evropa…..

    1. Srbi više sebi ne mogu da priušte neopredeljenost. Da smo u nekoj demokratskoj zemlji, ja bih bila odani glasa zelenih. Ovako…

  7. U onim izborima kad je DOS opozicija osvojila vlast medijski su bili zakinutiji neuporedivo vise nego danas. Ne moze se ni porediti. To jasno govori da opozicija ima problem ne sa medijskim reklamiranjem vec sa poverenjem gradjana Srbije koga su procerdali kad su zajasili na vlast i ojadili gradjane. A sve demokratske drzave koriste nacionalnu televiziju u cilju stabilizovanja drustva izmedju izbornih godina. Ako se gradjani ne slazu sa hvaljenjem vlasti i imaju poverenje u opoziciju oni na izborima to i pokazu. Ali u Srbiji opozicija jednostavno nema nikakav ugled. Oni bi i Soroseve dolare i besplatnu reklamu na RTS. To ne ide.

    1. Centrala SNS- Zar ljubljenog druga Soroša sa kojim se AV redovno sastaje da spominješ.Od sutra naj stroži post i sto očenaša.Ti si izdao tri države pa bi opet.Ovaj put si se z……

    2. Gospodine naobavašteni Soroš, a posebno njegov sin je lični prijatelj vašeg dragog vođe. Kao što je Toni Bler savetnik, a Gerhard Šreder dragi gost. Porodici Klinton je pokrovitelj…

    3. Ne zanimaju me ni Kurta ni Murta I ne želim da se bavim njihovim razlozima. Znam samo kako se živelo pre 15 godina i kako se živi sada.
      Ne želim da živim u Potemkin ovim selima totslitarnog režima koji može da se uporedi sa najgorim na planeti. Ako bude pobedio na sledećim izborima, Severna Koreja nam je sledeća stanica.

  8. Ovo je medijski i svaki drugi mrkli mrak. Neće vlast dozvoliti da bilo ko upali svetlo i da izađu na videlo sav čemer i jad u kojem živimo i kriminalne afere vlasti. Kod nas su zbog toga izbori biti ili ne biti, borba za opstanak na vlasti po svaku cenu. I zato svi u bojkot!

    1. Ebo čak i tkzv N1 ne objavljuje komentare koji im se ne sviđaju.Kažem im da cenzurišu sve sportske emusije ili emisije o sportu na HRT,RTL,BiH,Crna gora.Kod mene blokirali dva filmska kanala i pola SK kanala na Sbb protivno ugovoru. Prelazim na drugog.operatera.

  9. Zašto bi se išta menjalo ?Posle suzavca,prebijanja,ubistava tkzv opozicija ih je sve amnestirala a sa nekim i pobratimila.Pre pada DS u poslednjem obraċanju premijera Cvetkovića DS je obećao masovna otpuštanja.I tkzv opozicija želi isključivo vlast i da ništa ne promeni.Gde su odluke da će svima se suditi koji su u vlasti zbog nrrada,bahatosti,pljačke.Gde su obećanja da sve koje su izbacili iz svojih stanova će biti vraćeni po kratkom lostupku,gde su obećanja o ukidanju žandarmerije i komunalne policije,ukidanju svih agencija i saveta,o redukovanju prava predsednika,premijera,gormiranju institucije koja može predsednika države da smeni,o hapšenju svih sudija ustavnog suda zbog anti ustavnog delovanja.

    1. Upravo tako. Bez obecanja da ce vecina ovih koji vladaju i koji ih podrzavaju imati ozbiljan problem kad padnu oni nikada nece ni pasti. Vucic je sa takvom pricom i dosao na vlast, problem je sto je slagao a sto je mozak u Srba ne veci od graska, pa mu to prolazi i plus je jos gori od prethodnih. Znaci samo revansizam, samo lustracija i mozda se stvari i pokrenu sa mrtve tacke. Ovako dok svi koji vladaju i koji ih podrzavaju misle da ce sebe amnestirati samo time sto ce se pridruziti sledecima, tih sledecih nece ni biti. Morate ljudima dati nadu da mogu nesto promeniti konkretno, da vide neke kako ce ostati bez pozicija koje sticu uz ove, a ne a im se nude samo novi likovi koji ce zarad opstanka na vlasti (ako ikada budu dosli) iste ove brigade uvlakaca i parazita vodati za sobom. Ima normalnih ljudi u Srbiji u svakom mestu, ali njih treba animirati konkretnim stvarima, a ne pricom o promenama pa posle tih promena ti isti koje su menjali pricaju i raspredaju o nekakvim prethodnima koji su krali. A apsolutno su to iste njuske koje su prisle drugom. Znaci, spiskovi i zabrana privilegija na desetak godina, pa ako si prijatelju pljackao, ili podrzavao pljacku sad ces sledecu deceniju da apstiniras.

  10. Neće ni opozicija,kad dodje na vlast,ništa novo.Nego problem je što nema opozicije,sve dokazani narkomani,lopovi i nasilnici.Sramota,baš.

  11. RTS finansiraju svi gradjani Srbije iliti placaju pretplatu. Te stoga imaju pravo da traze da gledaju sta hoce i koga hoce…postoji ona narodna „polako, polako…nista nije vecno…kolo srece se okrece“ …

  12. Hhaha, a vi ste morali ovu sliku da postavite koja je u svakom bukvalno mestu u Srbiji na bilbordima (u nekim selima na dva km duzine ga ima i po tri, cetiri puta). Znaci Cavez mu nije ravan, jos da instalira velike video bimove sa kojih ce 24/7 da nam drzi govore i to bi bilo to. Ovo je neverovatno u sta se je ova mucena drzava pretvorila. On je vec sada „veci“ od Tita, a kada se uzme u obzir da smo mi narod koji je najvise plakao za prethodnim diktatorima, ovoga cemo za sveca da proglasimo. Potpisujem.

  13. Pa izadjite na ulice, nepustajte diktaturu, komunisticka vlast kao u kini, zato on voli putina I kineze,a plasise zapada.

  14. Sto ovde rece jedan, svi placaju pretplatu pa prema tome gradjani i biraju sta ce da gledaju. Velika vecina gradjana upravo i gleda ono sto zeli i to placa i zadovoljna je a nezadovoljnih i onih koji se nesto ljute uvek ima.

  15. Bojim se da će za par meseci, kad prođu izbori biti ukinut N1, odnosno biti ukinunt SBB. Verivatno će UM biti primorana da proda kompletnu produkciju i kablovskog operatera, nekom od Vučićevih moćnika. Time će svaka slobodna misao biti utamničena i poče će totalna diktatura. Problem je što Srbija nikada nije bila samostalna i što je Zapad uvek određivao ko je će vladati u Srbiji, a i diktatura im je dobra, ako je u njihovom interesu. Vučić će sve učiniti da se dodvori stranom kapitalu, kako bi ostao na vlasti. To će dovesti do masovnog iseljavanja. S druge strane doći će do masovnog useljavanja Albanaca i izbeglica iz Azije i Afrike. Srbija će u Vučićevoj eri promenuti sastav stanovništva, a Srbi će kao narod postati manjina i država će se svesti na toponim. Sve će se to desiti, ako se narod ne opameti i prestane da podržava diktaturu. Za to su potrebni slobodni izbori.

  16. PATOLOŠKI SRBOŽDER
    Vučić je patološki uništivač Srbije, koji je stvorio i patološko okruženje koje ga i danas podržava. Medicina ćiti, i ako je on takav od samog dolaska na vlast. No glavni pomagači u stvaranju ovog zla su mu uzurpirana televizija, sudstvo i nekolicina razvratnih poslanika. Takva televizija mu služi da se lažima i klevetama održi na vlasti. Zloupotrebom iste Vučić stalno organizuje i dobija neregularne izbore. Opoziciji je zabranjen pristup. Tu je i sud koji sudi samo po njegovom diktatu, uglavnom se sudi njegovim neistomišljenicima. U tako stvorenom okruženju Vučić je počinio i najveća zverstva srpskom narodu u njegovoj istoriji. I tako je taj razulareni izdajnik kršeći Ustav izvršio izdaju Kosova. Setite se kako je dodelio novi pozivni telefonski broj Kosovu i kako je priznao sva dokumenta Kosova. Setite se i da Kosovo nije bilo država pre njega. Ovo otvaranje granice Srbije prema Makedoniji i Albaniji nije ništa drugo nego stvaranje Velike Albanije na srpskoj teritoriji. A nama Srbima treba lična karta i pasoš da bi otišli u Gračanicu. To ova opozicija ne vidi zbog žudne pohlepe za vlašću. Isti taj Vučić je i opljačkao Srbiju, pa i penzionere. On je koordinator svih tokova novca, gde su kese tu je i on. Zatim je onako u četiri oka i rasprodao celu Srbiju. Prodao je svo narodno blago Srbije, prodao je čak i pitku vodu. Gde su pare niko ne pominje. Kako je nestalo 38,5 tona zlata iz Bazela i to niko ne pominje. Na kraju je doveo strane investitore koji su otvorili svoja preduzeća i eksploatišu jeftinu srpsku radnu snagu. Vučić je tako stvorio robove koji imaju najniže plate i standard u Evropi. I krije da je svo radno stanovništvo nepovratno otišlo iz Srbije. Srbija danas nema medicinare, stručnjake, nema ni običnih radnika, sve je to pobeglo. Srbija je danas obična pustara. Sve se ovo dešavalo pod njegovom šapom.
    Ja nisam uticajan, ali postavljam pitanje ovim drugima. Dali se stide što nisu sprečili jednog ovako primitivnog izdajnika, klevetnika i evropskog podanika da napravi ovoliku nesreću? Zašto su čekali katastrofu?
    Na kraju, Vučiću, sve se zna, i dosta više tog tvog primitivluka, klevetanja i cinizma, dosadio si nam. Moraš da odgovaraš za počinjeno zlo. Da li ti je to jasno? Jedina tvoja satisfakcija je što tamo nećeš biti sam, imaće vas dosta…
    P. Sajdžo 2020

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.