Za stanje medija u Srbiji i u regionu nije kriva samo vlast već i novinari

Oliver Vujović, generalni sekretar South East Europe Media Organization (SEEMO), govori za Danas uoči godišnje konferencije u Zagrebu

Ostavite komentar


  1. Novinari i analiticari prosipaju vise lazi i neistina a narod ih gleda na tv i posvadjase narod. Ali doci ce i tome kraj.
    Kao sto je rekao vas pisac u rubrici Pisma od pre 2 dana::neumitno ce svanuti dan kada ce AV prestati da bude deo naseg zivota i da ce doci vece kada ga nece biti ni na jednom tv ni na nasl. strani i kada ce Maric, Sarapa, DJVucicevic i ostali „novinari u civilu“ sedeti besposleni….i placati kazne, dodajem ja.

  2. Apsolutno je netacno da u zemljama u okruzenju postoje mediji koji se mogu porediti sa srpskim tabloidima i sa bar dve televizije sa nac.frekvencijom.Mogu u regionu da budu ljubomorni,ali mi smo sampioni.

  3. Problem sa mnogim nasin niovinarima je sto nisu novinari. Nemaju pojma, niko im nije rekao, sta je to novinarstvo. Os starijih koji znaju nesto od novinarstva ne moze mnogo da se ocekuje jer ovo je siromasno stanovnistvo i sklono prodavanju sebe. Inace, ni citaolci nemaju pojma sta je novinarstvo, tako da nema ni potrebe. Ne lzu nasi tabloidi da bi nekog u nesto ubedili vec da bi obesmislili vesti. Kada svi kazu da novine lazu, onda na snagu stupa ono sto govore politicari i njihovi zaposleni.

Ostavite komentar


Vladavina prava

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 10

Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.