Vladeta Janković: Televizije prekoračile granicu pristrasnosti i dovele legitimnost izbora u pitanje 1foto FoNet Milica Vučković

Kandidat za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković izjavio je danas da je izveštavanje televizija s nacionalnom frekvencijom o predizbornoj kampanji prekoračilo svaku razumnu granicu pristrasnosti i to do mere da već sada legitimnost izbora dovodi u pitanje.

Janković, koji je kandidat koalicije „Ujedinjeni za pobedu Beograda“, rekao je agenciji Beta da u dosadašnjem toku kampanje, sem sedam minuta u emisiji Oko na RTS-u, nije dobio nijedan sekund vremena na bilo kojoj televiziji s nacionalnom frekvencijom.

„Buduća vlast bi kao jedan od prvih poslova morala da podelu nacionalnih frekvencija učini pravednijom“, naglasio je Janković.

Na pitanje Bete kako ocenjujete svakodnevno i gotovo celodnevno prisustvo predsedničkog kandidata i nosioca svih lista Srpske napredne stranke (SNS), Aleksandra Vučića na televizijama s nacionalnom frekvencijom, Janković je rekao da je to još jedna u beskrajnom nizu zloupotreba vlasti.

„Njegovo takoreći svakodnevno pojavljivanje na televiziji, repetitivni monolozi, gluma i prenemaganje svakako imaju efekta u određenom slojevima biračkog tela, ali je Vučić kod mnogih već izazvao prezasićenost, a kod nekih se pretvorio u predmet podsmeha“, ocenio je profesor Janković.

Dodao je da je Vučić posebno napravio veliku grešku što je, „onako nadmeno i s bednim izgovorom“, odbio ponudu javnog sučeljavanja sa Zdravkom Ponošem.

„Neizbežno je posle toga da ga čak i one najzaslepljenije pristalice dožive kao kukavicu. Druga je stvar što će oni većinom nastaviti da glasaju za SNS, samo sad više iz sebičnih interesa ili straha od promene, a manje zbog idolopoklonstva vođi“, kazao je Janković.

Na pitanje da li bi se on odazvao pozivu na tv duel s Aleksandrom Šapićem, Janković je rekao da bi uvek prihvatio poziv na korektnu akademsku razmenu argumenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari