Vladika Grigorije: Vakcina nije napravljena da nas ubije, već da nas spase 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić objavio je na Instagram profilu video snimak u kom objašnjava da je odlučio da se vakciniše zato što želi da bude zdrav.

“Želim da živim i da budem u društvu ljudi, a pre svega imam poverenje kad je u pitanju činjenica da vakcina nije napravljena da nas ubije, već da nas spase“, poručio je Grigorije, napominjući da zna da postoji “ogroman broj onih koji se plaše, podozrevaju i smatraju da su ugroženi vakcinacijom”, rekao je on.

Uz video koji je objavio napisao je da je u četvrtak održan redovni sastanak pravoslavnih sveštenika u Nemačkoj, na kome je predloženo da se napravi apel, odnosno poziv ljudima da se vakcinišu.

Objasnio je da prema sabornom mišljenju svih episkopa, ne posstoji bolji način od vakcinacije da se suzbije epidemija.

“Mi smo, uz punu odgovornost i sa svešću da nismo stručnjaci iz te oblasti, pozvali sve ljude da se vakcinišu, jer trenutno, a to je bilo saborno mišljenje svih episkopa kao i vladike ruskog Marka – ne postoji bolje rešenje u suzbijanju virusa nego što je vakcina“, istakao je Grigorije.

Vladika Grigorije je naveo da je apel predložio svbeštenik, koji je i lekar.

“Dan uoči održavanja konferencije, jedan izvanredan sveštenik Antiohijske pravoslavne crkve, koji je inače i lekar, predložio da se napravi apel koji bi se odnosio na sve ono što se u ovom momentu događa oko nas. Reč je o pozivu za koji znamo da nosi određene nedoumice – da se ljudi u svojim najbližim zdravstvenim centrima vakcinišu”, rekao je Grigorije u svom obraćanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari