Vladika Ignatije: Neposlušni dekan

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. SPC tone sve dublje i dublje u ponor i ne zna se da li vecu stetu cine dva Irineja koji izgubise svaki dodir sa crkvenim dostojanstvom ili ona tankousta murljavina Selakovic koji na relaciji Crkva-Vucic cinodejstvuje u korist ovog potonjeg. U svako slucaju u tuznoj Srbiji, tuzna i Crkva sa perspektivom da ce biti jos tuznije.

  2. Vladici Maksimu, osim izvinjenja, na Saboru nije izrečena nikakva epitimija – crkvena kazna, ali mu je Sinod zamerio što je o toj temi ponovo govorio u javnosti.
    Sta znaci ova recenica? Izreceno izvinjenje vl. Maksimu? Sinod se izvinio vl. Maksimu? Valjda svi znaju da se to nije dogodilo. Novinar se zapetljao u recenici, da izaberem sto ljubazniju formulaciju.

  3. Bože sačuvaj, šta se događa u našoj crkvi. „Rukovodna“ struktura naše crkve ponaša se kao i rukovodna struktura naše države. : bahato, tužno i veoma ružno.

  4. Vladika Ignjatije nije zasluzio da bude razresen duznosti dekana!Postujem odluke Sinoda ali licno vladiku Ignjatija izuzetno volim i postujem.Uznemirio sam se kad sam procitao vest!Veliki gubitak,na mestu dekana bio je pravi covek,veliki duhovnik.Sveti ljudi kao sto je vladika Ignjatije stradaju u ovom zivotu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.