Vladika Irinej: Kandidat

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Nemam pojma ko ce biti novi patrijarh ali ce sigurno biti onaj o kojem bi Radoje Domanovic, Nusic ili Sterija najradije napisali komediju. Jos od kad je Tito otisao mi nepogresivo biramo pogresno i to se vidi svuda oko nas, u nama samima i najvise u nasoj deci. Osim, naravno, kad smo izabrali Djindjica ali je greska brzo ispravljenja. Sad smo ponovo svoj na svome. Uostalom, kud ces bolje preporuke od Slobe i Mire? Osim ako Vulin nije zainteresovan.

  2. Hajde kako vas nije sramota da tako pisete,da niste mozda umislili da ce novinari da biraju patrijarha.

  3. Mirko je sin pukovnika udbe, iz porodice u kojoj je to bukvalno porodicni posao. Kao takav je i otisao po zadatku u manastir. A sa svojom porodico je ziveo u vladicanskom dvoru, u kome je i umrla njegova majka.

    1. BDalmatinski Bulovići,odakle mu je otac. su svi bili u partizanima i nakon rata, bogato nagrađeni.

  4. Zašto postavljate pitanje na koje se zna odgovor, novi patrijarh će biti AV, prvorođeni, on sve zna i sve može, a još nije obavljao tu funkciju.

  5. Vernik sam već preko 7 decenija ali ovog udbaškog sveštenika nikada neću priznati za svog Patrijarha.Bez takvog duhovnika ću sigurno biti bliže Bogu.

  6. Čekaj malo, bio je Slobin čovek, pa posle DS-ov, pa je danas SNS-ov… ja sam mislio da su vladike Božiji ljudi, a ne partiski. Ako se ja sutra nekim čudom nađem na mestu nekakve značajne njuške u ovome što neumesno zovemo država, ovaj tipos bi valjda i meni ljubio ruku… N

  7. Pa u ovoj zemlji je sve podeljeno na šićaržije i navijače,koji za oglodanu kosku šene kao pudlice.

  8. Besedu su osudili samo oni koji su se u besedi prepoznali. Kao i obično, istina vređa, naročito pokondirene tikve.

  9. Vladiku Teodosija za patrijarha. Odlucan, nepokolebiv, imun na uticaj politike. Arhimandrit Sava Janjic episkop rasko-prizrenski.

  10. Zašto izmišljamo više.Nije poglavar ,nego patrijarh.Zasto koristimo termin Vatikana.Jos malo biće poglavnik,sramota

  11. Rođen je u selu Stanišić ( kakvi „Stanišići“), 22 kilometra od Sombora.Kao gimnazijalac bio genijalan, jedan od onih sa kojim profesori nisu znali šta da rade, a posebno talentovan za jezike.

    1. Svakako u gimnaziji nije naučio da se buni što se ispred vladičanskog dvora okupljaju deca i odvija program Zmajevih dečjih igara ili pozorišne predstave. To je zlo koje se rodi u čoveku i ne nestaje. Šta mu vrede jezici, pamet, znanje kad su mu političari bliži od Boga, a vernici masa za manipulisanje.

  12. Auuu… samo još on treba da dođe! Zar nema boljih? Zar država nije sekularna i šta oni imaju sa vladarem?

  13. … kao nekad Prezidijum vrhovnog sovjeta, imenovali sekretare preko 70 – 80 a postavljali ih na 4 – 5 godina, kako ko ode …

  14. Prvo se raspitajte kako se bira Patrijarh pa tek onda iznesite svoje pretpostavke da ce politicari da uticu na taj proces.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.