Vladika Joanikije: Molitvenik

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Kako se mitropolit Anfilohije predstavlja kao šef vladici Joanikiju i nudi da on preuzme odgovornost za nezakonite događaje kao da je vladika neuračunljiv?

  2. poštvana Jelena, pročitao sam jutros u štampanom izdanju vaš Molitvenik, o vladici Joanikiju, odličan je, slažem se s svakom riječju, lično sam upoznao vladiku i družio se više puta dok je bio Jovan Mićović, posećivao sam ga kod je bio student Bogoslovije u Beogradu, duhovan čovijek po sebi, moćan vanredno, lik takođe slikovan za ikonu, kao s fresaka, problem nastaje kada se pomene CPC (Crnogorska pravoslavna crkva) tada nestaje duhovnost, započinju kletve, jad i čemer, kao kod većine sveštenika i monaha SPC, pa ne znamo više koje mu je pravo lice, ovo očajnika i klevetnika, ili ono vanrednog duhovnika i sabornika, lično sam ga sreo neku godinu posle što su Crnogorci obnovili CPC 1993.godine, pitao ga da li sveštenici CPC znaju kanone pravoslavne, da li poštuju i sprovode običaje i učenja pravoslavna, odgovorio je „na žalost poštuju“, pa eto vam teme, naravno ako vas interesuje, napravite intervju pa ga pitajte zašto je to na žalost, zar nam nije ista vjera pravoslavna, inače on sebe smatra Crnogorcem kao i mitropolit Amfilohije, što je u redu, ali za nas za koje bi i posumnjao da bilo poštujemo CPC ili ne daj bože tamo obavljamo vjerske potrebe negira pravo da budemo Crnogorci, mi smo po njemu onda utsaše, milogorci, ili već ko zna šta sve

      1. Vladika je Srbin iz Banjana, Stara Hercegovina. Današnja država Crna Gora obuhata pored stare C. Gore, veliki dio Stare Hercegovine, Brda, Boku Kotorsku, Malesiju … Nisu svi koji žive u državi C. Gori ni geografski crnogorci, već i Starohercegovci (Pivljani, Banjani i dr.). Pored Srba u C. Gori žive i Crnogorci , koji sebe smatraju narodom srpskog porijekla, ali i montenegrini. Montenegrini su vječno fri cvieće rvacko crljeno. (Izvor: Zemljopis C. Gore, izdanje 2021. god.).

    1. To se , Milane, zove trac , a ne komentar. Vasa prica vise odgovara nekoj bednoj birtiji, gde se uz los spricer svet i ljudi cine mnogo grdji nego sto jesu, nego javnom glasilu.

    2. Nikada to Joanikije sigurno nije rekao za raspopa Miraša i njegove „sveštenike“. Vaš tekst je čista manipulacija. Vladika Joanikije je ljudska gromada u svakom pogledu. To je poznato svima koji su ga lično upoznali.

      1. Da bi smo se bolje razumjeli .Što bi ste mislili o srbinu episkopu Rumunske PC koji kaže da Srbi ne postoje da su ustvari Rumuni itd i pritom činodejstvuje u Negotinu

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.