Vladimir Božić iz Ne damo Jadar: Izvucimo ih jednog po jednog na svetlo dana 1Foto: S.Č.

Odbornik iz Majdanpeka i aktivista Vladimir Božić iz Udruženja „Ne damo Jadar“ poručio je u večerašnjem govoru ispred Skupštine Srbije da u ovom korumpiranom sistemu, ako krenete u borbu morate da budete spremni na žrtvu.

On je rekao da su kao aktivisti pozvani da stanu pred građane, da pogledaju slobodne ljude u oči i kažu istinu.

„Prošle godine popeli smo se na planinu Staricu, da bismo sačuvali devastiranu prirodu, grad, egzistenciju, ljude zbog kojih sve postoji. Doživeli smo da pod nama ima tone i tone eksploziva, dananoćno smo bdili nad njim i branili miniranje koje bi nas sve uništilo. Privedeni smo zbog osnovane sumnje da smo počinili krivično delo rasne, verske netrpeljivosti. U ovakvom korumpiranom sistemu, ako se opredelite za borbu morate biti spremni za žrtvu. Takvu žrtvu podnose razni aktivisti širom zemlje, uzbunjivači, novinari, ali i pojedinci za koje nikad niko nije čuo“, rekao je Božić.

On je poručio grđanima da je potrebno da takvu vlast „izvuku na svetlo dana“, rekavši :“Izvucite ih na svetlo, jednog po jednog“.

Obratila se i studentkinja Anđela Rakočević, koja je rekla jvečeras da mladi neće više biti nezainteresovani za politiku.

Kako je naglasila, mladi nikada više neće prihvatiti narativ da čute, da nisu aktivni, da ne glasaju na izborima i da ih ne zanima politika.

„Došlo je vreme da se stavi tačka na to, ne želim dravu gde ljudi žive u strahu, gde nema nema slobode govora“, rekla je Anđela i dodala da ne želi državu u kojoj „za našu decu ne znači za našu decu, gde ako hranite psa, mačku ili ribicu treba da vas bude sramota“.

„Zašto virite u tuđe dvorište, a ne bavite se svojim, a vaše dvorište bi trebalo da bude

Više o protestu čitajte u Danasovom BLOGU.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari