"Srbija protiv nasilja" započela predizbornu kampanju: SNS je svestan da ih Novi Sad ne želi 1Foto: A. L./Danas

Koalicija „Srbija protiv nasilja – Novi Sad“ formirala je danas izborni štab u Novom Sadu i kreće u kampanju za predstojeće lokalne izbore, saopštio je novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP), poručujući da će opozicija učiniti sve da spreči izbornu krađu.

Predsednik Gradskog odbora Novi Sad SSP Vladimir Vrsjakov rekao je da Srbija protiv nasilja u Novom Sadu zahteva u ime velikog broja sugrađana ostavku gradonačelnika Milana Đurića, zajedničko održavanje beogradskih i svih lokalnih izbora i pre svega hitno ispunjavanje svih preporuka međunarodne zajednice za fer izbore.

Vrsjakov je rekao da je pobeda na prethodnim izborima bila teška jer je „kampanja Srpske napredne stranke (SNS) za kupovinu glasova, pritisaka u javnim preduzećima bila ogromna, a bilo je i hiljade fantomskih birača“.

„SNS je svestan da ih Novi Sad ne želi i boje se da će izgubiti Novi Sad. Zato su počeli da šalju svoje leteće birače malo u Beograd, malo u Novi Sad, kao što smo videli na primeru 50 radnika PIO fonda. Na silu žele da razdvoje lokalne izbore u Novom Sad i Beogradu, jer im je to jedina šansa“, rekao je Vrsjakov.

Vrsjakov tvrdi da opozicija sazna sve što SNS uradi, jer joj i ljudi iz redova naprednjaka javljaju.

„Krivično će odgovarati svi koji su do sada učestvovali u izbornoj krađi i oni koji se pripremaju za novu. Pripremamo 24 krivične prijave protiv policijskih rukovodilaca iz Policijske uprave Novi Sad odgovornih za malverzacije na prethodnim izborima, a to je samo početak“, naveo je Vrsjakov.

Kako je istakao, zna se koji je rukovodilac odgovoran za novi uvoz birača iz Republike Srpske.

„Tračak svetla je informacija da je u proteklom periodu počela predistraga u Policijskoj upravi Novi Sad prema krivičnoj prijavi koju je Stranka slobode i pravde podnela još 17. decembra za izborne malverzacije na biračkom mestu u Kovilju“, istakao je Vrsjakov.

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije rekao je da se Novi Sad pretvorio u sigurnu kuću za sve kriminalce koji žele da investiraju prljavi novac preko kupovine poljoprivrednog zemljišta, građevinskog zemljišta i stanogradnje.

„Ovde je patentirana krađa glasova i migracija glasača. Mora se praviti razlika između dve vrste marifetluka i kriminalnih radnji. Na prvom mestu su kriminalne radnje onih koji su organizatori i inspiratori, nalogodavci. Reč je o Andreju Vučiću, Zvonku Veselinoviću, Milošu Vučeviću i Damiru Zobenicu. Na drugom mestu su izvršioci, a dva najveća su dva lokalna kriminalca. Ime prvog je Goran Kovačević Goranac, a drugi je Marko Bosanac Boske“, rekao je Novaković i izrazio uverenje da će oni takođe „biti procesuirani i moraju da znaju da će ova vlast jednom da se završi“.

Novaković je rekao da će Srbija protiv nasilja u Novom Sadu učiniti sve da spreči krađu glasova.

„Tokom nedelje organizovaćemo najveći opozicioni sastanak i pozvati sve opozicone stranke koji su su istinski borci protiv SNS. Biće samo tri teme – da sprečimo krađu glasova, da sprečimo krađu glasova migracijom birača i da se stvore fer uslovi u kojoj cela opozicija, bez obzira u koliko kolona ide, sarađuje usklađeno oko pitanja koja su bitna za Novi Sad“, najavio je Novaković.

Novaković je zaključio da će opozicija, ako je moguće, nastupati u jednoj koloni, a ako bude trebalo ići će u dve kolone, ali će one raditi harmonično i usklađeno sa jednim ciljem – da Novi Sad bude prvi slobodan grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari