Vladimir Vuletić: Tužilac da inicira saslušanje Vučića 1Foto: STARSPORT

– Iskaz Veljka Belivuka, dat na saslušanju pred tužiocem, očigledno još u februaru, najrečitije potvrđuje spregu nosilaca najviših državnih funkcija i Belivukove skupine – ocenjuje za Danas Vladimir Vuletić, osnivač pokreta „Crno na belo“ i bivši potpredsednik FK Partizan, upitan da prokomentariše iskaz osumnjičenog vođe kriminalnog klana pred tužiocem, koji je objavio KRIK.

Belivuk je na saslušanju, između ostalog, rekao da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio više usluga, neke posredno, a neke neposredno preko Aleksandra Vidojevića, zvanog Aca Rošavi, koga je Belivuk označio kao prijatelja predsednikovog sina, Danila Vučića.

– Tu je sve: razbijanje demonstracija, sprečavanje protesta, prijateljske usluge za Zvezdana Terzića, lični susreti u čuvenom stanu na Zvezdari, članstvo u SNS-u i, najzad, upečatljiva potvrda onoga što sam izneo još početkom marta: Aleksandar Vidojević (Aca Rošavi) lični prijatelj Danila Vučića, čiji je operativni šef Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Srbije, bio je direktna veza Belivuka i Vučića. To je Vučić pokušao da prikrije na poznatoj martovskoj konferenciji za novinare – ističe Vuletić.

On dodaje da su u Belivukovom iskazu pomenuti svi koji su najglasniji u njegovom progonu – “tu su Vučić, Brnabić, Glišić, Vulin, Vujačić. Jer ‘ne laje kera sela radi, već sebe radi'“.

– Nadležni tužilac bi već danas, ako ima i mrvu profesionalnog kredibiliteta, morao da inicira saslušanje predsednika Vučića na ove okolnosti, ali u silovanoj pravnoj državi važniji je hitan reizbor Zagorke Dolovac u treći mandat. U pravnoj državi, koju ćemo zajedno povratiti – sudićemo im. Svima. Crno na belo – zaključuje Vladimir Vuletić.

Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao je da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke, piše Mreža za istraživanje korupcije i kirminala (KRIK).

Kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“, piše u transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari