Polaganjem kamena temeljca za izgradnju etno naselja „Zona grad“ na Vlasini i zvanično počinje realizacija filmskog projekta „Vrati se Zone“ što je nastavak filma „Zona Zamfirova“.

Projekat će biti realizovan uz podršku Opštine Surdulica a nakon završetka snimanja filma objekat će biti pretvoren u etno naselje koje će biti namenjeno pre svega za promociju turističkih potencijala ove ekološke sredine. Prema zamisli reditelja filma Juga Radivojevića, „Zona grad“ treba da podseti na vreme u Nišu kada je u njemu stvarao Stevan Sremac. Završetak radova na ovom objektu očekuje se na proleće, kada će i početi snimanje filma.

– Raduje me činjenica što ćemo ovde na jugu, na Vlasinskoj visoravni, već na proleće početi sa snimanjem drugog dela priče o Zoni Zamfirovoj. Inače, ambicije svih koji su uključeni u ovaj projekt jesu da ova priča premaši brojku od 1,5 miliona koliko je gledalaca imala „Zona Zamfirova“ – kaže reditelj Jug Radivojević, rođeni Vranjanac.

U ekipi filma su i Zdravko Šotra, reditelj, ovoga puta u ulozi savetnika, te producent Miško Mitić, distributer Robert Nemeček, kostimografkinja Bojana Nikitović, kompozitor Nenad Milosavljević – Neša Galija. Glumačku ekipu čini Katarina Radivojević, Milan Lane Gutović, Nikola Simić, Radmila Živković, Milena i Milan Vasić.

– Veliko je zadovoljstvo biti domaćin ovakvoj filmskoj ekipi. Učinićemo sve da lokalna samouprava i građani Surdulice daju svoj pun doprinos da ova filmska priča bude realizovana na najbolji način – kaže predsednik opštine Surdulica Novica Tončev. Danas i sutra koncerte u Surdulici imaće YU grupa i Galija, a biće održano i kvalifikaciono takmičenje trubačkih orkestara iz jugoistočne Srbije za predstojeći Sabor u Guči. Na Vlasini se održava i Festival ekološkog i turističkog filma, koji ima međunarodnu reputaciju. Večeras bi trebalo da reditelj Emir Kusturica na svečanosti u centru Surdulice uruči priznanja autorima najboljih ostvarenja. Vlasinsko leto u Surdulici i na Vlasini održava se ove godine po 28. put, a u skladu sa finansijskim mogućnostima opštine ove godine je urađen najsveobuhvatniji program koji nadmašuje po kvalitetu većinu sličnih manifestacija na području juga Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari