Vlasnik lokala: Nisam govorio za medije o Tačijevoj poseti 1Foto: Kabinet Hašima Tačija

Ugostitelj sa Severa Goran Dražević na čiju je porodičnu kuću i restoran pucano nakon što ga je nakon posete jezeru Gazivode u subotu iznenada obišao i kosovski predsednik Hašim Tači, demantovao je da je sa novinarom Insajderija vodio zvanični razgovor, prenosi Kossev.

I dok ne negira da je juče i danas imao telefonske pozive, i to na albanskom jeziku sa osobama koje su mu se predstavile kao novinari, tvrdi da tokom tih razgovora nije davao nikakve izjave za medije, odnosno da je odbio zahteve da ga novinari posete i naprave priče, na čemu su, po rečima Draževića insistirali.

Takođe se ne seća njihovih imena, kao ni ispred kojih medija su upućivali zahteve za intervju. Za Kossev je govorio večeras nakon priče koju je o njemu objavio prvo Insajderi, a potom i drugi mediji.

„Tačno je da su me juče i danas zvali. Na albanskom su mi se predstavljali kao novinari, ne sećam se da li su pominjali koji mediji. Ja govorim albanski. Tražili su da me posete, da snimaju, ja sam to odbio, a jedan je baš bio uporan da dođe i rekao i da će sutra da zove. Rekao sam svima, da ja ne želim nikakvo snimanje. Pa ni policiji pucnjavu nisam hteo da prijavim, i prijavio sam stvarno kasno“, rekao je Dražević u telefonskoj izjavi za Kossev.

Upitan da li je dao telefonske izjave novinarima, odnosno da li je znao da se ono što govori uzima kao izjava, Dražević je rekao: „Nisam. Ja jesam odvraćao novinare da ne želim da dolaze i da im dajem intervjue, bili su uporni. Jedan baš. Pitao me je oko napada i ja jesam rekao za pucnjavu kako je to bilo. Da jesam video Tačija kod mene – jesam, ne mogu sada da govorim ono što nije. Ali ja nijednog trenutka nisam davao izjavu. Niti sam ja ikome rekao da sam ja radio za Vojsku Srbije.“

Govoreći o dolasku Tačija, on je rekao da je nekoliko ljudi došlo u restoran, gde su seli na terasu blizu obale i pitali ga da li može da im donese kafu.

„Rekao sam da mogu, mislio sam i da jeste to bilo neko obezbeđenje. Kada sam doneo kafu, video sam tu Tačija i jednog poznanika iz mog kraja – Šipolja, gde su većina Albanci, i jesam se stvarno iznenadio. On me je pozvao čak da sednem kod njih, na šta ja jesam ljubazno rekao da to ne smem. Pričali smo na albanskom i jesmo razmenili nekoliko kurtoaznih rečenica. Mene je prepoznao ovaj poznanik iz Šipolja, i on je tu rekao da me poznaje, radio je u jednom lokalu u Šipolju. Posle sam se iznenadio kad sam saznao da je on glavni Tačiju za finansije (ministar finansija). Nisam ni to znao“, kaže Dražević.

Dražević je naveo i da se pucnjava dogodila u 3:10, kada je njegova porodica spavala. „Posle se jeste smirilio ali se porodica mnogo uplašila“ opisao je neposredan trenutak napada. Policija se samo jednom pojavila, rekao je, a iz opštine su obećali da će da ga obiđu, ali to još uvek nisu učinili.

Osim što mu je ugrožena bila porodica, kaže da mu je teško i zbog toga što ga sugrađani poznaju kao vrednog i prijateljski nastrojenog čoveka, koji živi od svog rada, „svoj na svome“. „Nisam ni od koga čuo da je nešto loše rekao, da me popreko pogledao. Znaju da ko god kod mene dođe ovde, dočekam ih kao dobri srpski domaćin. Živim u harmoniji sa svojim narodom,“ dodao je za KoSSev.

Prištinski Insajderi je juče objavio razgovor sa Goranom Draževićem pod naslovom „Vlasnik restorana potvrdio da je oružani napad izveden nakon što je Tačija uslužio kafom“, vest su potom preneli i drugi kosovski mediji, a u međuvremenu i beogradski.

U noći između subote i nedelje na lokal poznat kao „Kod Draževića“ u opštini Zubin Potok pucano je iz vatrenog oružja. Pucano je u trenutku kada se porodica Dražević nalazila u objektu i spavala. Stambeni deo se nalazi iznad restorana. Objekat se nalazi nedaleko od administrativnog prelaza Brnjak, na obali Gazivodskog jezera, i popularno je stecište za odmor i rekreaciju. Goran Dražević važi za jednog od omiljenih ugostitelja na Severu Kosova, piše Kossev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari