Vlast ne vidi šta rade provladini mediji

Dok je jedna osoba uhapšena zbog širenja panike, na svakodnevno lansiranje zastrašujućih naslova uz bizarne fotografije u tabloidima, država ostaje ravnodušna

Ostavite komentar


  1. Zasto sva stampana izdanja nisu obustavljena a novinarnice zatvorene!
    Da podsetim virus se na papiru zadrzava 24 sata, ali ko bi se odrekao blagotvornog dejstva Informera & Co.

    1. Čitate tekst o takvim stvarima i onda dođete ovde i objavite takvu neproverenu informaciju. Mislim da se ni ne zna tačno, ali da je najduže što ostaje 2-4 sata. Naglašavam da ovo nije sigurno, ali za Vašu informaciju sam siguran da nije tačna.

      1. Na čvratim površinama ako se ne varam 3 sata. Rekla ona doktorka epidemiolog što je bila glavna 1972-e, kad je bila variola

    2. Kada penzioneri pošalju nekog po novine,jer oni ne smeju da izlaze i kažu: kupi mi Kurir,Blic,Informer… Vi im kupite Danas i recite,onih novina nema. Sad je prilika da pročitaju dobre novine

  2. Očigledno je da se namerno radi na tome da se izazove panika i pod izgovorom iste da se radi šta hoće. Gospodo iz pozicije, sada zaista nije vreme za botovske komentare, teške neistine, bapske priče i neproverene informacije u vašim medijima. Sada je vreme da srpski narod bude ujedinjen i da sa razumevanjem pristupi opasnosti. Pustite prepucavanja, nagađanja i optužbe, vreme je za opšti i ujedinjeni nacionalni interes. Hvala.

    1. Kako se 43.000 pregleda doceka kineske pomoci Srbiji (pogledala u 11,15 h), pise u novinama 1.000.000?

  3. SVE VIDIM I PAMTIM
    Ovaj najveći uništitelj Srbije, i osvedočeni pljačkaš i izdajnik, stalno poziva ceo narod na neko ujedinjenje i solidarnost. Ja poštujem protokol, ali da se ujedinim sa ovakvim srbožderom neću nikada, pa makar i umro od Korona virusa. Toliko samo da se zna, da se ja ne palim na gurku…
    P.Sajdžo 2020

  4. Na žalost, sve ovo poprima i druge razmere. Stručnjaci koji se bave ovom tematikom tačno mogu da prepoznaju ulogu medija i to organizovanu sa vrlo lošim i nesagledivim posledicama. To je najočitije na društvenim mrežama gde nakon objavljivanja „vesti“ na portalima tih medija počinje necenzurisana „borba“. Vidi se veliki broj organizovanih botova koji dežuraju i u ovakvim okolnostima i ostalih kojima je potreban ventil za „pražnjenje“. Na žalost, kako je rečeno „ovo je rat protiv nevidljivog neprijatelja“, ali mogli bi novinari iz Vaše redakcije da malo podsetw građane Srbije koje su odlike tzv. specijalnog rata ili kako se danas naziva i hibridnim. Vrlo je mali broj vesti, skoro da ih nema ili se svesno potiskuju koji deluju umirujuće na građane.

  5. Provladini mediji na zalost rade slicno VLADI i Aleksandru Vucicu zato je iluzorno ocekivati da bude drugacije.

  6. Zapamtiće im narod sve ovo. Kada je neko glup, ne može preko noći da se opameti. Ovakvu situaciju koriste za ličnu promociju, zatvarajući sve što se zatvoriti može, jer im je malo bilo što su godinama stalno po medijima, a peder sada ima svo vreme zastupljenosti. Ali, rečenice, imamo sve, i bolji smo od Amerike, su se zapisale i zapamtile. Bahatost će platiti puštanjem niz vodu, i odjednom, eto svih njih tamo gde im je mesto odavno. Na doživotnoj robiji.

  7. @ I. Nikoletić
    „nekompetentnih“
    Molim vas objasnite mi sta vam znaci ova rec i koji vam je to jezik posto srpski nije ?
    Posteno receno poceh da citam vas clanak, stigoh do gore navedene reci i stadoh. Ne mogu dalje, smucilo mi se.

  8. Mediji su pronašli par krivaca..gastarbajtere i Luku Jovića.Ovog potonjeg razapinju svakodnevno kao da je krivac za sve loše što nam se dešava u Srbiji.Već ga proglašavaju i lošim fudbalerom,promašajem reala..itd..Dečko je napravio glupost,ali daleko manju od onih koji su nas do skoro ubeđivali da je u pitanju najsmešniji virus,itd.

  9. Stvar je jednostavna. Tabloidi su najčitaniji, najjeftiniji (ne samo po sadržaju), imaju podršku vlasti. Šta to znači običnom čoveku? Pa znači da je ono što vlast podržava, to je valjano. Pošto su drugi kanali informisanja praktično suženi i presečeni vlast se ovako reklamira kao jedini spasilac, predsednik se predstavlja kao očinski brižan subjekt… Dakle, radi se o dobro uigranom, starom, jednostavnom i najjeftinijem agitprop sredstvu. U tom pogledu, ništa novo. Staro pravilo agitacije je: dirigovana štampa – dugotrajna vlast. I to vlast koja je omotana oreolom nepogrešivosti i ekskluzivnosti. E, onda, se i korumpiranost, izrabljivanje, nekotrolisanost… vlasti vrlo lako tumači najjačim, bespogovornim „argumentom“: „Zna vlast šta radi“. Ili, „ono što nije štampala Politika (dnevne novine) nije se ni desilo“, a potom, „ono što nije javio radio i što nije javio televizor nije se ni desilo“. Još za vakta Nikole Pašića, kada su kriminal, korupcija, politička ubistva i otimanje narodnog bogatstva bili u punom cvatu (da ne pominjem kriminalne aktivnosti Pašićevog sina – i to na međunartodnom planu), je nastala izreka u narodu: „Zna Baja šta radi“. Od tada pa do sada ništa novo u našim palankama. Nema spasa, naročito preovlađujućoj masi ljudi, koji u svom obrazovanju i sticanju znanja nisu prošli kroz elementarnu školu kritičkog mišljenja. Nema spasa onima kojima je škola tabloidna štampa i tabloidni mediji uopšte. Otuda uvođenje dualnog obrazovanja, koje priprema čoveka da bude šraf i puki dodatak mašini i, uporedo, lagano gašenje ili pervertiranje kritičke nauke (filozofija, sociologija, antropologija, socijalna psihologija…) u našim školama i fakultetima. Dakle, nije potrebna nikakva oružana revolucija (takve revolucije nisu donele sreću), ali je nužno potrebna revolucija za slobodno, autonomno znanje i mišljenje.
    Ne treba gajiti bilo kakvu iluziju o tome da će neka druga vlast raditi drugačije. Svaka vlast teži da apsolutizuje sebe (lord Ekton). Radi se o tome da treba čitati Dositeja Obradovića, Steriju, arhimandrita Ruvarca, Božu Grujovića, protu Mateju Nenadovića…, i tako redom, do savremenih ozbiljnih i, vrlo važno, odgovornih mislilaca. A, ima ih – i kod nas i u svetu.

  10. Ko razmislja svojo glavom,odavno mu je jasno cemu sluzi smece poput informera,aloa,telegrafa…ciji je glavni i odgovorni urednik sns.Jasno je i da kada jednog dana prodje ova epidemija,sve ce biti zloupotrebljeno u politicke svrhe,od strane rezimskih medija i navedenog tabloidnog smeca.Ako Bog da,pa prodjemo sa malim brojem zrtava (mada je svaki uzgubljeni zivot neprocenjiv) zasluzan ce biti veliki vodja i njegove nadljudske spisobnosti,a ako bude drugacije,kriv ce biti neposlusni narod i opozicija.Da li neko misli drugacije???E moj narode,jos klepke oko vrata da nam stave…

  11. sve je to tacno ali i vi takodje ozivljavate sumnjive likove kao sto je onaj kon..dalje takodje podrzavate celu ovu pricu oko nazovi pandemije, a precutkujete da je zapravo izvrsen drzavni udar.

  12. Vidi vlast, vidi, samo nece nista da preduzme. Zasto bi? Sve im ide na ruku.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.