Vlast podstrekuje hajku protiv nezavisnih medija

Adria njuz iz Luksemburga, vlasnik N1, uputila pismo međunarodnim organizacijama i EU, tražeći zaštitu od kampanje koja se vodi protiv N1

Ostavite komentar


  1. Kako Lane Gutovic u onoj emisiji kaze…to ne moze da skodi,a kad ne skodi,ko zna,mozda bude od koristi….ali tesko.Nevolja je u tome sto ZAPAD ZNA sta se desava u Srbiji i to ne samo sa medijima nego i nevidjenim lopovlucima u svim sferama,ali cuti. A zasto cuti,pa zato sto preko ove vucibatine hoce da ostvari svoje interese.Lepo je Boris rekao,da je hteo da ispuni sve sto je Merkelova trazila mogao je da bude predsednik jos 10 godina,on nije hteo,nasli su onog ko hoce.Sto se tice medija,dovoljno je reci da je ki mil vucic bio ministar informisanja kod slobodana milosevica-pametnom dosta.Ovi polupismeni radikalcici okolo poput stefanovuca su samo izvrsioci prljavih naloga.

  2. Akopogledate druge medije poput telegraf.rs b92.net blic kurir itd, svi oni vrše cenzuru sadržaja. kada se zeli komentirati sve mora odobriti administrator. Pa se dosta zataškava prava HISTORIJA 1999 godine zbog koje je NATO intervirao, pravi razlog ubojstva Zorana Đinđića, sve to da se srpska vlast učini kao da je bila nevina, a prava istina je da na vodećim položajima postoji još uvjek isti koju su bili 1999 godine i koji još nisu odgovarali primejrice za organizirani kriminal, masovne grobnice u srbiji i kosovu. U medijima je uvjek izlika kako je OVK bila teroristička organizacija ili NATO intervencija nije imala odobrenje UN a što se inače poduzelo za pokolj 15000 Albanaca ? Samo su nekoliko njih osuđeni zatvorskom kaznom a što sa onim koji su ubijali ???

    1. Zaboravio si jednu nulu nije 15.000 nego 150.000. Kad je bal nek je bal.

    2. Promasio si malo temu. Ovde je pre svega rec o tome da Vlast ne dozvoljava da narod ima pravu sliku sta se desava u drustvu I da cuje drugu stranu. Jednoumlje ozbiljno vlada!

  3. Pa mogao bi i N1 malo da promeni pristup, po ceo dan, koji god gost dođe u studio, vrti jednu te istu priču, vlast ovo, vlast ono, nevalja ovo, nevalja ono…uvek jedna te ista copy paste debata. Malo su se ipak i oni sami učmali i obezidejili.

  4. Evidentno je da je vlast preuzela i b92.net/info portal. Objavljuju vesti o Vucicu deset puta kao i njegovim botovima. Portal Danas je jedan of nekoliko slobodnih koji se takodje napada sa gomilom botova.

    1. Kada kliknete na b92.rs na neki link vodi vas na kurir.rs. A svi znamo ciji je kurir.

  5. Hvala TV N1 na direktnom prenosu dogadjaja u RTSu, jer smo uzivo mogli da vidimo kako izgleda“nasilje“i“prebijanje „novinara RTS, odn. sve ono o cemu je govorio odn. lagao ministar policije i dezurni pljuvaci sa Pinka :Krle, Sarapa, Vucicevic i drustvo. Naravno da su pretnje vlasti na N1 nakon toga pojacane, jer je cela Srbija mogla da vidi sta se zaista desavalo i da su uhvaceni po stoti put u lazi, nemocni da filuju i da spinuju sta je sve radila testera, ili ljudi sa maskama kao i lideri opozicije. Zato su oni ljuti. Njima trebaju Goce i Mare, portparolke SNSa koje se lazno predstavljaju kao novinarke.

  6. Pa evo i Vi cenzurišete – mnoštvo komentara koji se ne uklapaju u Vašu uređivačku politiku uopšte ne puštate. Ko je kriv? Revnosni moderatori? Uređivačka politika? Politička obojenost? N1 je u ovom pismu pomenula „legitimne proteste“. Na novinarima je da izveštavaju, a ne da cene da li su neki protesti legitimni ili ne. Da je „Danas“ to napisao, ne bih imao nikakav problem jer postoje autorski tekstovi i lični osvrti. N1, koja sebe naziva objektivnim informativnim servisom ne sme da donosi sudove. Naravno, ni njima ne sme niko da preti…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.